Heroes Den Bosch vecht om de finale te bereiken – Reclame Den Bosch | De Bossche Omroep

Nog een sport
95 keer gelezen

Heroes Den Bosch bereikte vrijdagmiddag de finale van het Nederlands kampioenschap. Na een sterke eerste helft (57-41) werd het nog spannender, want Donar Groningen herstelde zich na rust goed en wist de tweede helft met 33-43 te winnen. Uiteindelijk was dit niet genoeg voor de overwinning, die vanavond 90-83 werd in Maaspoort.

van Rob de Keijzer

Het is Austin Price die meteen de toon zet en Heroes Den Bosch binnen anderhalve minuut op een 7-3 voorsprong zet. Maar net als in de voorgaande wedstrijden komt Donar terug en weet even later een 11-13 voorsprong te nemen. Een 8-0 run levert de thuisploeg een voorsprong van 19-13 op, maar opnieuw gaat Donar met veel geweld in de counter en staat het met nog drie minuten te gaan 21-21. Dan zorgt Lee Moore er in zijn eentje voor dat het eerste kwart met 29-23 naar Heroes Den Bosch gaat.

Lee Moore opent het tweede kwart met zijn vierde triple van de avond. Even later scoorde Moore zelf zijn 16e punt van de middag en nam de thuisploeg een voorsprong van 41-26. Toen later ook Jito Kok en Austin Price de dubbele cijfers bereikten, was de stand 53-35 en brak de slotminuut van dit tweede kwart aan. Moore wist nog twee keer te scoren, maar van de kant van Donar scoorde ook Zuidema met twee triples, 57-41.

De achterstand werd aan het begin van het derde kwart door Donar Groningen verkleind naar acht punten, 62-54. De productie van Donar ligt even stil en Heroes Den Bosch weet de marge terug te brengen naar 12, 66-54. Zoals meestal het geval is in deze reeks is het verschil niet groot, al heeft Donar dit kwart het voordeel en wint het kwart met 17-21, maar Heroes kan Den Bosch niet echt verslaan, 74-62.

Een gedeeltelijke 0-7 geeft Donar weer hoop en na twee minuten staat de stand op 74-69. Even later is de stand 78-76 en moet de thuisploeg hard aan de slag om de situatie te keren. Kok zet de stand vervolgens op 81-76, maar Hollanders weet de spanning levend te houden door met nog vier minuten te gaan 81-78 te registreren. Met nog 2.22 op de klok staat de stand 85-81 en beide ploegen weten twee minuten lang het net niet te vinden. Met nog twintig seconden te gaan maakte Hollanders de stand 85-83, waarna Lee Moore direct op de vrije worplijn werd gezet. Hij neemt er één, maar mag 10 seconden later weer dichtbij komen om twee vrije worpen te nemen. Deze keer gooit Moore ze allebei en het is 88-83 met nog 9 seconden te gaan. Fenner en Gabrovsek krijgen ruzie, mogen allebei hun vijfde fout maken, en dan is het Austin Price die de wedstrijd vanaf de vrije worplijn afmaakt, 90-83.

Topscorer van Heroes Den Bosch was Lee Moore met 31 punten, Jito Kok scoorde 17 punten. In Donar was Gabrovsek topscorer met 18 punten, gevolgd door Sander Hollanders met 18 punten.

Finale tegen Zorg in Zekerheid Leiden

In de finale om de Nederlandse basketbaltitel neemt Heroes Den Bosch het in Zekerheid Leiden op tegen huidig ​​landskampioen Zorg. Het team dat als eerste drie wedstrijden wint, is kampioen. De eerste wedstrijd wordt dinsdagmiddag gespeeld in Maaspoort in Den Bosch. Aanvang 20.00 uur. Donderdag vindt de tweede wedstrijd plaats in Leiden en zaterdag de derde wedstrijd in Den Bosch. Mocht de winnaar nog niet bekend zijn, dan wordt op dinsdag 4 juni de vierde wedstrijd in Den Bosch gespeeld en mogelijk een beslissende vijfde wedstrijd op donderdag 6 juni in Leiden. Voor kaartverkoop en het laatste nieuws kun je terecht op de website: https://heroesdenbosch.com.