ADO gaat door naar de halve finales van de play-off na gelijkspel tegen De Graafschap | RTL Nieuws

Alex Schalk leidde ADO Den Haag naar de halve finales van de play-offs voor een plek in de Eredivisie. De aanvaller maakte beide doelpunten voor zijn ploeg in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap (2-2). ADO zegevierde afgelopen dinsdag in Doetinchem met 2-3.

Schalk opende in de 22e minuut de score en kopte in de 36e minuut raak uit een hoekschop van Daryl van Mieghem. ADO bleef echter na rust worstelen. Invaller Ralf Seuntjens scoorde in de 67e minuut voor De Graafschap. Jeffry Fortes kopte in de 74e minuut de gelijkmaker van de bezoekers na een hoekschop van Alexander Büttner.

ADO speelde vanaf de 78e minuut met tien man. Amir Absalem kreeg zijn tweede gele kaart van de wedstrijd nadat hij de bal ontevreden had getrapt over de beslissing van de scheidsrechter. Seuntjens verspeelde in blessuretijd een grote kans voor De Graafschap.

Na de nipte loting van woensdag neemt ADO het in de halve finales van de play-offs voor eigen publiek op tegen de nummer 16 van de Eredivisie. Zondag wordt duidelijk of de rivaal van ADO RKC Waalwijk, Excelsior of Heracles Almelo wordt. De terugwedstrijd voor een plaats in de play-offfinale staat aanstaande zaterdag op het programma.

De wedstrijd tussen ADO en De Graafschap werd kort na rust gestaakt nadat er veel vuurwerk werd afgestoken door bezoekende fans. De andere halve finale van de play-off om promotie naar de Eredivisie wordt gespeeld tussen NAC Breda en FC Emmen.