Emmen wint en applaudisseert in Dordrecht: de Eredivisie-droom is weer een stukje dichterbij

Het seizoen van FC Dordrecht is ten einde na uitschakeling door FC Emmen in de kwartfinales van de play-offs. De bezoekende/thuisploeg vervolgt een ronde en speelt volgende week een thuis- en uitwedstrijd tegen NAC Breda. FC Dordrecht scoorde simpelweg niet in het eigen M-Scores stadion.

De heenwedstrijd in Drenthe was veel leuker dan de terugwedstrijd. Terwijl in Emmen de stand 2-2 was, bleef het in Dordrecht lange tijd doelpuntloos. Aan het begin van de tweede helft keerden de spelers terug naar binnen. De wedstrijd werd gestaakt vanwege een storm boven het Dordrechtse stadion.

Het artikel gaat verder onder de video.

op 88ste minuut werd de betovering verbroken. Vincente Besuijen scoorde 0-1 voor de bezoekers. Dat was tevens het eindresultaat, want Dordrecht verzuimde in de laatste zes minuten van de extra tijd te scoren. FC Emmen treft NAC Breda in de halve finales van de play-offs en is daarmee een stap dichter bij het voltooien van een jaar in de Eredivisie.

Dit is het virtuele schema van play-offswaarin het beste van de Kook Kampioen Divisie tegen elkaar strijdt Promotie en de nummer zestien van de Eredivisie doet echt zijn best afwijzen voorkomen.