FC Emmen wint in Dordrecht en bereikt de halve finales van de play-offs

Fans van FC Emmen vierden de overwinning op het Raadhuisplein, waar de wedstrijd live werd uitgezonden op het grote scherm van het Atlas Theater. Foto: ZO!34 / Arend van Haaren

FC Emmen heeft zich geplaatst voor de halve finales van de promotie-play-off van de Eredivisie door FC Dordrecht in de tweede wedstrijd met 0-1 te verslaan.

In een gelijkwaardige eerste helft kreeg Emmen de beste kansen, maar beide ploegen hadden moeite om te scoren. Na een korte onderbreking vanwege onweer in de tweede helft was het uiteindelijk Emmen die het winnende doelpunt scoorde. Met nog twee minuten te gaan in de reguliere speeltijd wist Piotr Parzyszek met een fraaie pass Patrick Brouwer te bereiken. Brouwer keerde de bal terug naar Vicente Besuijen, die meteen laag schoot en de stand op 0-1 bracht. Ook tijdens de zes minuten extra tijd bleef de voorsprong van de ploeg uit Emmen behouden, waardoor Emmen zich met deze overwinning plaatste voor de halve finales van de play-offs.

In de halve finales staan ​​ze tegenover NAC Breda. De eerste wedstrijd wordt dinsdag om 20.00 uur uitgespeeld, gevolgd door de thuiswedstrijd op zaterdag om 16.30 uur.

Fans van Emmen vierden de overwinning zowel in het stadion als op het Raadhuisplein in het centrum van Emmen, waar de wedstrijd live werd uitgezonden op het grote scherm van het Atlas Theater.

Fans van FC Emmen vieren de overwinning op het Raadhuisplein. Foto’s: ZO!34 / Arend van Haaren