DES wint de Silver Cup na een sterke comeback

Voor het eerst in de geschiedenis hebben DES-vrouwen de Silver Cup gewonnen. Op het complex in Oss was de ploeg van Kaatsheuvel met 5-3 te sterk voor Maastricht, na een 1-3 achterstand bij rust.

Zonnig weer met zomerse temperaturen. Fans gekleed in oranje (DES) en wit/groen (Maastricht) juichten hun heldinnen toe, compleet met hoorns en vlaggen. Een DJ. Alle ingrediënten waren klaar voor een prachtige bekerfinale.

Alhoewel Maastricht de beste is opgenomen audio Met maar liefst 60 punten uit 20 wedstrijden en maar liefst 90 doelpunten begonnen beide ploegen dit seizoen gelijkwaardig aan de wedstrijd. Het spel golfde heen en weer, zonder grote kansen. De eerste serieuze aanval, boven de linkerverdediging van Maastricht, eindigde in een voorzet, maar de bal stuiterde over iedereen die in scoringspositie stond.

Aan het begin van het tweede kwartaal zette DES druk. Die felheid werd beloond. Een aanval van Kaatsheuvel werd krachtig gestopt door de Maastrichtse verdediging: strafschop. Een gouden kans waar DES-verdediger Karlijn Roijakkers dankbaar gebruik van maakte.

Een tijdlang leek DES door te gaan, totdat Maastricht de boventoon voerde. Een vrije trap rond de hoofdcirkel belandde in de handen van Cato Lacquet, die verwoestend uithaalde met zijn backhand: 1-1. Het zelfvertrouwen en de moed van Maastricht groeide, vooral toen Pien Paumen – ja, zijn nichtje – uit de eerste strafcorner de 2-1 scoorde voor Maastricht. En dat was nog niet het einde. Twintig seconden voor rust brak Lacquet alleen door de DES-verdediging en scoorde onberispelijk en effectief.

DES is gek op nog een doel. Foto: Willem Vernes

vier op een rij

Ondanks de drie snelle tegendoelpunten liet DES zich na rust niet intimideren. Eline Beukman sloeg halverwege het derde kwart een strafcornervariant richting de touwen. Plots bedroeg de achterstand opnieuw slechts één doelpunt. Met steun van de vele aanwezige Brabantse fans is DES weer van start gegaan. Met resultaten. Opnieuw scoorde Beukman de bal schitterend: 3-3.

En DES zette door. Beukman, één van de uitblinkers van zaterdagmiddag, scoorde vakkundig een strafcorner. Opnieuw koos DES voor een variant. Nu was het Florine van Huijkelom die de bal scoorde. Moet Maastricht de nederlaag alsnog accepteren?

Ja, was het antwoord. Want vier minuten voor tijd kwam Beukman weer in de cirkel langs de basislijn. Haar voorzet belandde pal op de paal van aanvoerder en tweelingzus Lara Beukman, die de bal zonder problemen afrondde. De ploeg uit de eerste divisie gaf die voorsprong niet uit handen. Hierdoor komt Maastricht net als vorig seizoen op de tweede plaats en wordt de beker volgend jaar tentoongesteld in Kaatsheuvel.