ADO en Emmen willen het goede voorbeeld van NAC volgen

Na een daverende uitslag in de Keuken Kampioen Divisie moet Roda JC snel tot bezinning komen. Maandag staat de eerste wedstrijd van de play-offs op het programma: Club Kerkrade gaat op bezoek bij NAC Breda, vrijdag is de terugwedstrijd. De nummer 16 van de Eredivisie bereikt eveneens de halve finales. Wie dat zal zijn is nog niet bekend: als Excelsior zondag een resultaat boekt tegen stadsgenoot Feyenoord, zouden ze hun naderende lot wel eens aan RKC kunnen overdragen.

RKC Waalwijk moet zelf op bezoek bij de nieuwe kampioen, die zondag liet zien dat de absolute scherpte na het duel in Eindhoven een beetje was verdwenen. Welke low-profile speler weet op de laatste zondagmiddag een resultaat te behalen bij een van de beste ‘voltooide’ clubs?

Roda JC kan de promotie zeker vergeten

Roda JC werd vrijdagavond kansloos uitgeschakeld in de strijd om promotie. NAC Breda won maandag de heenwedstrijd met 3-1 en Roda ging vrijdag opnieuw onderuit met een 0-5-zege. In de halve finales staat NAC tegenover de winnaar van het duel tussen FC Dordrecht en FC Emmen.

Emmen en Dordrecht in balans na hun eerste ontmoeting

De play-offwedstrijd tussen FC Emmen en FC Dordrecht eindigde dinsdag in een gelijkspel. Na negentig spannende minuten stonden de twee ploegen van de Kook Kampioen Divisie op een 2-2 stand. FC Emmen zal vooral het gelijkspel op de Oude Meerdijk betreuren. Ondanks dat ze tweemaal op voorsprong kwamen tegen de nummer vier van de Keuken Kampioen Divisie, gaf de ploeg van coach Alfons Arts die voorsprong al snel uit handen.

ADO dicht bij halve finales na overwinning op De Graafschap

ADO Den Haag won dinsdagmiddag de heenwedstrijd tegen De Graafschap om zich te plaatsen voor de halve finales. Tegen De Superboeren leek ADO lang op een 1-3 overwinning af te stevenen, totdat Jeffrey Fortes in de laatste minuut een penalty scoorde, waardoor De Graafschap met iets meer vertrouwen het duel van zaterdagavond ingaat.