Huurlingen: goede actie Sebaoui bezorgt zege aan FC Dordrecht

Feyenoord verhuurt dit seizoen weer meerdere spelers aan binnen- en buitenlandse clubs. FR12.nl monitort uw activiteiten en geeft wekelijks een overzicht van uw prestaties. Deze week hielp Ilias Sebaoui FC Dordrecht aan de overwinning, terwijl Marcus Pedersen en Ramon Hendriks degradatie steeds dichterbij zien komen.

Vitesse-FC Volendam 1-1
Ramon Hendriks: Basis, 90 minuten
Het Vitesse van Ramon Hendriks is na dit weekend iets dichter bij degradatie uit de Eredivisie. Tegen hun directe rivaal FC Volendam kwamen ze niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Al na drie minuten kreeg Vitesse een doelpunt tegen en zag Hendriks zijn ploeggenoot een fout maken. Zelf kreeg hij halverwege de eerste helft een gele kaart, waarmee hij volgens sommigen wegkwam.

FC Dordrecht – VVV-Venlo 1-0
Antef Tsoungui: Basis, 90 minuten
Ilias Sebaoui: Basis, 90 minuten
Korede Osundina: Sub, 5 minuten
Shiloh ‘t Zand: Geschorst
FC Dordrecht steeg dit weekend naar de vijfde plaats in de Eerste Divisie. Zonder de geschorste Shiloh ‘t Zand, maar met de andere drie Feyenoorders won de ploeg van VVV-Venlo met 1-0. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Mathis Suray, maar daar ging een goede actie van Sebaoui aan vooraf. Tsoungui speelde deze wedstrijd overigens als middenvelder, in plaats van op zijn gebruikelijke positie achterin.

Helmond Sport-De Graafschap 3-1
Thijs Jansen: Basis, 90 minuten
Met die overwinning profiteerde FC Dordrecht van het puntenverlies van De Graafschap. Die ploeg verloor met 3-1 van het laagvliegende Helmond Sport en doelman Thijs Jansen werd niet vrijgelaten. Hij kwam met te veel aarzeling tussenbeide, vooral bij het tweede doelpunt, waar doelpuntenmaker Álvaro Marín dankbaar gebruik van maakte. De Graafschap staat nu op de 6e plaats in de Keuken Kampioen divisie, met evenveel punten als FC Dordrecht.

Het spel van Jansen leverde een score van 6,2 op.

Atalanta-Sassuolo 3-0
Marcus Pedersen: Basis, 90 minuten
Nu Marcus Pedersen terug kan keren naar Feyenoord, zullen zijn prestaties voortaan ook in deze rubriek vermeld worden. De verplichte koopoptie voor de Noor geldt niet als Sassuolo degradeert. En dat scenario is na de 3-0-nederlaag tegen Atalanta weer een stukje dichterbij gekomen. Vooral het derde doelpunt was vervelend voor Pedersen. Hij probeerde een schot te blokkeren, maar het verdween achter zijn doelman. Sassuolo staat nu alleen op doelsaldo boven de degradatiezone.

Sturm Graz – Rapid Wenen 1-1
Neraysho Kasanwirjo: Basis, 90 minuten
Rapid Wien verdiende zondag een punt op bezoek bij Sturm Graz. Neraysho Kasanwirjo stond 90 minuten op het veld. Hij was vooral aanwezig met de bal en veel van zijn passes waren succesvol. De rechtsback deed niet mee aan de doelpunten -voor en tegen-.

Estoril-Gil Vicente FC 1-3
Tidjany Touré: Basis, 75 minuten
Tidjany Touré startte voor Gil Vicente in de 1-3-zege op Estoril. Veel indruk maakte het niet. Hij werd echter tien minuten voor zijn wissel het slachtoffer van een onhandige overtreding, waardoor Estoril met tien man achterbleef. Pas daarna slaagde Gil Vicente erin de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Lanus – Boca Juniors 2-1
Ezequiel Bullaude: Sub, 32 minuten
Met nog een half uur te gaan kwam Ezequiel Bullaude in het team van Boca Juniors om de negatieve 1-0 te compenseren. De middenvelder kon het niet. In het restant van de wedstrijd viel er nog één doelpunt van beide kanten, maar Bullaude zelf had als invaller niet veel impact. Hij kreeg een gele kaart.

Bullaude kreeg een 6,4 voor zijn invallerrol.

Ander
Patrik Wålemark was vanwege een blessure afwezig bij SC Heerenveen. Ook Lennard Hartjes staat nog aan de zijlijn voor Excelsior, terwijl Mimeirhel Benita genoegen moest nemen met slechts drie minuten spelen in de met 4-2 verloren derby tegen Sparta.