RTV Maastricht – MVV geeft zege in de laatste seconde uit handen

MVV speelde maandagavond na een spectaculaire wedstrijd met 3-3 gelijk tegen Jong PSV. De gelijkmaker van de Eindhovenaren viel in blessuretijd.

MVV, dat in de derde helft nog volop meedeed en zo aan het begin van het seizoen de play-off veilig kon stellen, begon niet met de sterkste formatie. Het middenveld was flink verjongd door het griepvirus dat Kleinen en Smeets buitenspel hield. Deze laatste kwam nog binnen. De eerste kans was echter voor MVV. Een voorzet van Livramento raakte de doellijn van Jong PSV; niemand gaf de genadeslag.

Het jonge PSV scoort
Al met al was Jong PSV echter de ploeg die in het eerste halfuur de wedstrijd bepaalde. Dat leidde tot een 1-0-voorsprong voor Nassoh, die de bal in de 21e minuut rustig in de hoek plaatste. Vijf minuten later verdubbelde Simons de score met een prachtig doelpunt op MVV-doelman Matthys. Tygo Land kon het drietal doelpunten completeren, maar zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied ging net naast.

Ga terug
Uit het niets kwam MVV al snel weer in de wedstrijd. Een voorzet vanaf rechts werd vakkundig gekopt door Livramento: 1-2. Direct na de pauze was de situatie gelijk. Smeets vond de vrijstaande Remans, die de bal in de korte hoek plaatste: 2-2.

Grote kansen
Daarna kan het alle kanten op gaan. Het spel golfde heen en weer en grote kansen werden verkwanseld. Smeets vuurde van dichtbij een krachtig schot af in het zijnet; Souren mikte alleen op doelman Schiks in zijn handen. Jong PSV kreeg echter de grootste kansen. Jiménez raakte met een vrije trap de lat, Gilbert wist Matthys niet te verslaan en Nassoh schoot de bal vanaf tien meter alleen voor het doel de tribune in.

grote druk
MVV leek echter in het voordeel te zijn. Na een hoekschop, tien minuten voor tijd, kwam de bal op het hoofd van Gilbert terecht, die in eigen doel kopte: 3-2. Het slotoffensief van PSV de Jong was echter niet eenvoudig. De Eindhovenaren doen er alles aan om te voorkomen dat Geusselt een nederlaag lijdt. Simons had de gelijkmaker in zijn schoen, maar Matthys sloeg zijn poging uit de hoek wonderwel af. Een kopbal van Uneken uit een corner werd opnieuw knap gered door Matthys. De druk was ondraaglijk en MVV ging failliet. In de laatste seconde, toen de ploeg de bal niet meer weg kon krijgen en Jong PSV, na slim combinatiewerk, eindelijk met een simpele tik zijn eigen doelpunt zag scoren: 3-3.

Kwalificaties
Met die late gelijkmaker lijkt MVV de derde periode definitief te kunnen vergeten. In het reguliere klassement heeft MVV echter nog een goede kans om met een elfde plaats de play-offs te bereiken.