ASC nog niet veilig – Al het nieuws uit Oegstgeest

Sport

ASC begon zaterdag zwak tegen Zwammerdam door de afwezigheid van meerdere spelers. De impulsieve kracht aan het front ging verloren. Aanvallen was in de eerste helft geen optie voor ASC.

Zwammerdam speelde vanuit de verdediging goed en wist op de rechtervleugel vrij te voetballen. Maar Zwammerdam toonde ook aan het front geen moed of vastberadenheid. Als beide ploegen niet binnen 45 minuten een scoringskans creëren, dan wordt het zeker geen spannende wedstrijd.

Het is niet bekend wat de coaches tijdens de rust zeiden, maar in de tweede helft begon het op voetbal te lijken. Kort na rust dacht ASC de score te kunnen openen. Via Max van der Boog en Schipholt bereikte de bal Joost Bierhuizen, die scoorde. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Kort daarna nam Zwammerdam het initiatief. Zoals zo vaak dit seizoen redde doelman Max van Wijk zijn ploeg. Maar Zwammerdam rook mogelijkheden. Ooit bleek dit een geweldige kans te zijn. ASC schakelde invallers Backx en Ubels in om in de finale meer druk uit te oefenen. Dat leek te werken. In de slotfase kregen Schipholt uit de scrimmage en aanvoerder Ralph van Zandwijk uit een corner kansen om ASC op voorsprong te zetten, maar beide pogingen mislukten.

Bij een stand van 0-0 kunnen beide ploegen niet ontevreden zijn over het getoonde spel, maar of het genoeg is om de play-off te vermijden zal waarschijnlijk pas op de laatste speeldag bekend worden.