FC Dordrecht kan geen afstand nemen van FC Emmen | RTL Nieuws

FC Dordrecht slaagde er in de eerste ronde van de promotie-play-off van de Eredivisie niet in afstand te nemen van FC Emmen. De ploeg van coach Michele Santoni speelde beter in Emmen, maar moest toch twee keer de achterstand wegwerken: 2-2.

FC Emmen behaalde pas op de laatste speeldag van de reguliere competitie een plaats in de play-offs. FC Dordrecht was al lang zeker van een vervolg en eindigde het seizoen op de vierde plaats in de Keuken Kampioen divisie.

Dordrecht was in de beginfase het meest dreigend met twee schoten van Ilias Sebaoui. Zijn schot ging naast, maar Emmen-doelman Eric Oelschlägel ketste een tweede schot in hoekschop af. Het eerste doelpunt viel aan de overkant, waar Piotr Parzyszek in de 11e minuut profiteerde van een terugspeelbal van de Dordtse Shiloh ‘t Zand.

De jarige ‘t Zand nam wraak met een slimme pass op Mathis Suray, die in de 25e minuut gelijk maakte. Maar in de 38e minuut kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Doelman Luca Plogmann redde de kopbal van Parzyszek, maar Vicente Besuijen kon de bal van dichtbij in het doel schieten.

Kort na de pauze was de stand weer gelijk. Ilias Bronkhorst scoorde van dichtbij na een voorzet van Dylan Mbayo: 2-2.

De terugwedstrijd vindt zaterdag plaats in Dordrecht.