FC Emmen opent de play-offs met een gelijkspel tegen FC Dordrecht: zaterdag wacht hen een zware opgave

VOETBAL – FC Emmen staat zaterdag voor een zware uitdaging in de tweede wedstrijd tegen FC Dordrecht. Vanavond werd met 2-2 gelijkgespeeld op De Oude Meerdijk, waardoor FC Emmen stand kon houden aan de start van de promotie-play-off.

In een zonovergoten De Oude Meerdijk stuurde coach Alfons Arts dezelfde spelers het veld op als bij de thuiszege van afgelopen vrijdag op De Graafschap (2-1). Met deze ploeg verzekerde FC Emmen zich van een plek in de play-offs, waarin zij drie speelrondes moeten doorlopen om te promoveren naar de Eredivisie.

Ook FC Emmen begon goedgehumeurd dankzij vier overwinningen op rij, tegenover drie gelijke spelen voor FC Dordrecht aan het eind van het seizoen. Maar dat waren ze wel schapen hoofden met het eerste gevaar van het tweeluik. Middenvelder Illias Sebaoui deed na tien minuten spelen twee pogingen, maar zijn eerste poging ging naast en de tweede poging vond doelman Eric Oelschlägel. In de daaropvolgende bocht was Ruben Kluivert nog gevaarlijk met zijn hoofd.

Net toen De Oude Meerdijk opgelucht ademhaalde na het Zuid-Hollandse dreigement, mochten ze ineens juichen na het attente werk van spits Piotr Parzyszek. Ik had het idee dat Shiloh ‘t Zand de bal terug wilde geven aan de keeper. De pass van ‘t Zand was echter te zacht, waarna Parzyszek de bal in de war bracht met de doelman en deze in een leeg doel schoof.

Dordrecht, dat vierde werd in de competitie en Emmen tweemaal versloeg, had in de eerste helft meer balbezit. De ploeg van coach Michele Santoni kreeg in de 26e minuut hun beloning, toen een prachtige combinatie na een voorzet van Emmer tot het doelpunt van Mathis Suray leidde. Vanuit het perspectief van Emmen was het vooral teleurstellend dat er geen goede berichtgeving was en dat Suray niet up-to-date was.

Hoewel Dordrecht meer balbezit had, was Emmen zeker niet zonder gevaar. Zo zag middenvelder Maikel Kieftenbeld een gevaarlijk schot geblokt worden door een verdediger. Even later was Kieftenbeld alsnog betrokken bij het vernieuwde leiderschap van Drenthe. Hij passeerde de bal op links voor doel, stuitte op een kopbal van Parzyszek en na een redding van de Dordtse doelman scoorde buitenspeler Vincente Besuijen uit de rebound de stand op 2-1. Hij deed het met zijn buik op de doellijn. Na een korte controle vond de VAR geen handen.

Maar dit voordeel bleef niet lang op het scorebord staan. Want vijf minuten na rust voetbalde Dordrecht weer samen met Emmen. Dylan Mbayo baande zich een weg naar rechts, had alle tijd om een ​​partner te vinden en bereikte met een lage voorzet de pas gewisselde Illias Bronkhorst. Deze laatste gaf het voordeel aan Oelschlägel.

Emmen begon naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer controle over het spel te verliezen. Verder was het Oelschlägel die dankbaar was dat Dordrecht niet na een uur op voorsprong kwam. Hij redde onder meer vakkundig een vrije trap van Mbayo.

In de slotfase kreeg het Arts-team weer enige controle. Beide ploegen kwamen nauwelijks in gevaar voor de doelpunten. Er vielen dus geen doelpunten meer. Door de eindstand van 2-2 moet FC Emmen na 90 of 120 minuten winnen in Dordrecht. Een overwinning op strafschoppen geeft ook toegang tot de halve finales. Bij een nederlaag wordt Emmen uitgeschakeld.

Zaterdag is de return tussen Emmen en Dordrecht. De wedstrijd op De Krommedijk begint om half vier. De winnaar van het tweeluik neemt het in de halve finales op tegen Roda JC of NAC Breda. Uiteraard is de wedstrijd zaterdag te horen op Radio Drenthe.