FC Emmen kan na het gelijkspel tegen FC Dordrecht nog ambiëren naar de Eredivisie

Na het 2-2 gelijkspel tegen FC Dordrecht in de eerste ronde van de play-off kan FC Emmen nog dromen van promotie naar de Eredivisie. Maar na de lastige loting op De Oude Meerdijk zijn de kansen van Drenthe op succes aanzienlijk verkleind.

Vier weken geleden was FC Emmen dood en begraven, maar na een wonderbaarlijke winning streak van vier wedstrijden onder interim-coach Alfons Arts is Drenthe opeens een serieuze promotiekandidaat. FC Emmen begon dinsdagmiddag de zoektocht naar een ticket voor de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht.

Teams in vorm

Van de zes eersteklassers die zich plaatsten voor de play-offs, beginnen FC Emmen en FC Dordrecht met een beter gevoel aan de play-off. Terwijl Drenthe zijn laatste vier wedstrijden heeft gewonnen, is FC Dordrecht al dertien wedstrijden op rij ongeslagen. Alle andere clubs hebben hun problemen; Roda JC moet nog herstellen van de klap op de laatste speeldag van de reguliere competitie, waarin directe promotie verloren ging in de beslissende wedstrijd tegen FC Groningen, ADO Den Haag al enige tijd in chaos verkeert, De Graafschap een nederlaag leed bij De Graafschap vrijdag in Oude Meerdijk en bij NAC zijn er altijd problemen.

Kortom, FC Dordrecht was op papier misschien wel de ergste rivaal die FC Emmen in de eerste ronde van de play-offs kon tegenkomen. schapen hoofden Zij hadden zich al lang verzekerd van de vierde plaats in het klassement en lieten zich in hun laatste wedstrijd van het seizoen tegen Jong FC Utrecht (1-1) met een B-elftal spelen en hun basisspelers rust gunnen. Hoe anders was dat voor FC Emmen? Vrijdagavond moest je er helemaal voor gaan om van De Graafschap te winnen. Bradly van Hoeven, Lucas Bernadou en Jorrit Smeets strompelden in dat duel voortijdig van het veld.

Gelukkig FC Emmen

Dinsdagmiddag was het trio hersteld van de pijntjes, maar vanaf het begin was duidelijk dat FC Dordrecht een stuk frisser was. Na een kleine tien minuten kregen de bezoekers in zeer korte tijd drie uitstekende kansen om het eerste doelpunt te maken, maar nadat Ilias Sebaoui naast schoot, redde FC Emmen-doelman Eric Oelschlägel een schot en verspeelde Ruben Kluivert een kopkans. Het was FC Emmen die scoorde. Een te korte terugspeelbal van Shiloh ‘t Zand werd opgevangen door Piotr Parzyszek en werd na een zwak ingrijpen van FC Dordrecht-doelman Luca Plogman in het lege doel geduwd.

Een kwartier later maakte FC Dordrecht de onverdiende voorsprong ongedaan. Een fraaie aanval in het centrum werd gecompleteerd door Mathis Suray. Tien minuten na de gelijkspel kwam FC Emmen opnieuw op voorsprong. Doelman Plogman redde de kopbal van Parzyszek goed, maar bij de tweede paal schoof Vicente Besuijen de bal met zijn maag richting doel, waar Plogman, in de problemen, de 2-1-stand niet meer kon ontwijken.

Net aan de tweede helft maakte FC Dordrecht gelijk. Een strakke voorzet van Mbayo werd achter Oelschlägel perfect afgewerkt door invaller Ilias Bronkhorst. Na een uur voorkwam de Duitser met de voeten dat FC Dordrecht op voorsprong kwam.

Moedig een gelijkspel aan

FC Emmen stond niet onder druk van FC Dordrecht. Dit dwong Arts halverwege de tweede helft tot een opmerkelijke ingreep: aanvaller Van Hoeven maakte plaats voor centrale verdediger Michaël Heylen. De coach leek de 2-2 te willen vieren en te laten staan ​​voor de terugwedstrijd, aanstaande zaterdag in Dordt.

Aanvallend had FC Emmen na rust niets in te brengen schapen hoofden . De Drenten verdedigden gewoon en dat deden ze correct. Pas in het eindtoernooi kwam FC Emmen af ​​en toe weer in de buurt van het doel van Dordrecht, maar een grote kans op een onverdiende overwinning was er niet.

Opbrengst

FC Emmen speelt zaterdagmiddag de terugwedstrijd in Dordrecht. Het wordt een geweldige klus voor het Arts-team om de volgende ronde te bereiken. Ook dinsdagavond was het spel van Drenthe niet overtuigend, maar FC Emmen bleek wederom lastig te kloppen.

FC Emmen-FC Dordrecht 2-2

Scoreverloop: 11. Parzyszek 1-0, 26. Suray 1-1, 38. Besuijen 2-1, 50. Bronkhorst 2-2

Gele kaart: Smeets, Parzyszek, Kieftenbeld (FC Emmen), Seydoux, Kluivert (FC Dordrecht)

Scheidsrechter: Van der Eijk

Openbaar: 6945

FC Emmen: Oelschlägel; In Wierik, Vos, Dirksen en Hardeveld; Kieftenbeld, Smeets (72. Brouwer) en Bernadou; Besuijen, Parzyszek (72. Konings) en Van Hoeven (66. Heylen)

FC Dordrecht: Plogmann; Seydoux (46. Bronkhorst), Kluivert, Van der Avert (46. Tsoungui) en Hilton; ‘t Zand (70. Schuurman), Receveur en Suray; Mbayo, Osundina (83. Segecic) en Sebaoui