Hockeyers uit Wijchen verliezen in bekerhalve finale

Opnieuw een bewogen weekend voor de vrouwen van hockeyclub Wijchen. Ze speelden zowel in de beker als in de competitie en met wisselende resultaten. In de halve finale van de Silver Cup verloren de vrouwen in en tegen Maastricht; Voor aanvang van de wedstrijd won Geel-Zwart met een aardverschuiving na een achterstand. Voor Fleur Theunissen was het een productief weekend: ze scoorde in totaal 4 doelpunten.

Maastricht-Wijchen (beker)

Maastricht ontmoette elkaar in de halve finales van de strijd om de Silver Cup. Wijchen verloor 10 dagen voor de competitie met 7-1 van deze ploeg. Dit keer was het een echte bekerstrijd. Wijchen wist Maastricht met overtuigende druk onder druk te zetten en de nog ongeslagen tegenstander en kampioen had moeite om kansen te creëren.

Hoek

Discussie tijdens de bekerwedstrijd Maastricht-MHC Wijchen. Foto: MHC Wijchen

Het was echter de thuisploeg die vanuit de eerste corner van de wedstrijd de score opende: 1-0. Wijchen wist zichzelf weer recht te trekken en ook uit de eerste corner te scoren. Het was Fleur Theunissen die deze kans benutte voor Wijchen: 1-1.

Ondanks het goede spel van Wijchen kwam Maastricht dankzij een goed genomen rebound weer op voorsprong. Wijchen kwam snel weer dichterbij, wederom via Theunissen, die de 2-2 scoorde. Dat werd tevens de ruststand.

winnende doelpunt

Na rust zette de thuisploeg weer een stap. Hoewel Wijchen dit tempo vasthield, wist Maastricht na een rebound tweemaal te scoren. Ook na de 4-2 kregen de gasten nog enkele hoekschoppen, maar deze werden niet gekapitaliseerd. Zelfs bij een slotoffensief was de wedstrijd niet echt spannend meer, waardoor het bekeravontuur ondanks het goede spel in de halve finale eindigde.

Wijchen-Geel-Zwart (competitie)

Amper 38 uur later stond er weer een competitieve wedstrijd op het programma, thuis tegen Geel-Zwart, nummer 6. Wijchen wist deze ploeg ternauwernood te verslaan aan het begin van de beker.

In eerste instantie leek het goed; Na 10 minuten opende Femke Sewalt de score. Daarna werd het spel in Wijchen slordig en liet de thuisploeg Geel-Zwart in de wedstrijd, wat het beeld van de wedstrijd veranderde.

Verbindingsdoel

In het tweede kwart namen de bezoekers een 1-3 voorsprong. Kort voor rust scoorde Mijntje Schipper de gelijkmaker.

Na rust kreeg Wijchen het spel beter onder controle en maakte Theunissen halverwege het derde kwart gelijk. In het vierde kwart ging Wijchen verder met hockey en zoeken naar het winnende doelpunt. Met nog een kleine 3 minuten te gaan scoorde Theunissen opnieuw en stelde de 3 punten voor Wijchen veilig.

laatste thuiswedstrijd

Met deze overwinning schuift Wijchen op van de 10e naar de 8e plaats in de competitie. Over 2 weken, op zondag 26 mei, speelt Wijchen de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. De tegenstander is dan Uden.

Het sportnieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina en deel berichten!

Of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.