VV Oosterhout boekte in Dordrecht een overtuigende overwinning met 1-7

Na een reeks verliezen en gelijke spelen was het tijd om te winnen gezien de positie in het klassement. Het rapport is geschreven door Ad Looijmans.

Concurrent SC Emma moest het doen en werd op eigen terrein in Dordrecht het slachtoffer van de vastberadenheid van VV Oosterhout. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Berkan Akdikan, die een uitstekende wedstrijd leidde, was het duidelijk dat VV Oosterhout alleen met een overwinning het veld wilde verlaten. In de 10e minuut creëerde Anouar Moukouh zijn eigen kans en liet Serhan Eyup Tenekecioglu van SC Emma zonder opties achter: 0-1. De wedstrijd vond voornamelijk plaats op de SC Emma-helft. In de 25e minuut zette Matthew Coenraadts goed door en scoorde Jonathan Yuya de stand voor 0-2. In de 45e minuut moest SC Emma er alles aan doen; eerst scoorde Kevin Tempelaars 0-3 met een sterke pass door de rechterbenedenhoek, op aangeven van Jari van Helvoort, en tien seconden later scoorde Diae Abjij 0-4 na een matige verdediging van Lorenz Mowlabaks, op aangeven van Matthew.

Tweede helft

In de tweede helft was het speelpatroon hetzelfde als in de eerste: VV Oosterhout domineerde en SC Emma probeerde wanhopig het tij te keren. Als SC Emma enige hoop had op een comeback, werd deze hoop in de 53e minuut uiteindelijk de grond in geboord. Het begon met een overtreding van Thomas Vigelius op Anouar, links van het midden, op 16 meter van het doel. Anouar schoot hard in de linkerbovenhoek: 0-5. In de 66e minuut bracht Diae Matthew in stelling met een fraaie actie die knap werd afgemaakt: 0-6. VV Oosterhout bleef gefocust spelen en creëerde nog enkele kansen, wat in de 78e minuut tot een fraaie actie van Matthew leidde, waardoor Jonathan de 0-7 op het scorebord kon scoren. In de 83e minuut ontstond er een misverstand in de verdediging van VV Oosterhout en kon Youssef Amenou de bal achter Ramon schieten ten koste van Ramon Everduim, die eigenlijk weinig te doen had. In de tweede helft werden Stijn Biemans en Patrick van Helvoort vervangen door Joël de Vos, Ali Eren Yazici, Samet Aydin, Omar Alzoubi en Martijn Schepers, zodat ook zij konden bijdragen aan de overwinning.