Alexandrië’66 oppermachtig in Dordrecht |

In bijna zomerse omstandigheden was Alexandria’66 vanaf het begin superieur aan de lokale club EBOH.

Alexandria’66 komt in de tweede minuut op een 0-1-voorsprong. De eerste aanval van de Rotterdammers sinds het startschot wordt afgeslagen. De bal werd onmiddellijk teruggevonden en de eerste fout van de wedstrijd volgde: een vrije worp voor Alexandria’66. Dylan Veenman positioneert zich achter de bal en geeft EBOH-doelman Robert de Bruin een kans. De Bruin had geen enkele kans.

Minuut 6: lange aanval van Alexandria’66. EBOH kon de bal niet goed wegwerken vanuit hun 16-metergebied. De vallende bal viel ten prooi aan Divani Hansen. Vanaf de rand van de 16 meter ontving hij de bal met één klap en de EBOH-doelman De Bruin was kansloos: 0-2. Alexandrië’66 lanceerde opnieuw een aanval. De bal ging snel over, van man tot man. Het was opnieuw Dylan Veenvliet die Robert de Bruin wist te verschalken: 0-3. Slechts 2 minuten later maakte EBOH er 1-3 van. Rubén Retel profiteerde van een minder alerte reactie van Alexandria’66 en gaf de Dordtse gelederen een beetje hoop met een goed geplaatst schot vanaf 16 meter.

Was dit een teken voor de wederopstanding van de plaatselijke club? Nee absoluut niet. Het was Alexandrië ’66 dat de strijd volledig dicteerde. Aanval na aanval kopte richting het doel van EBOH-doelman De Bruin. De ploeg van coach Ben Spork en zijn staf bewogen zich lichtjes over het kunstgras en de bal ging soepel van man op man. De plaatselijke club stond letterlijk en figuurlijk achter. De inwoners van Dordrecht konden er nauwelijks iets voor teruggeven.

Middenvelder Dorian Lauffer was na een kwartier spelen heel dicht bij de 1-4 voor Alexandria’66, maar zijn doelpoging richting de voorzet belandde op de buitenpaal. In de 19e minuut versloeg Romano Filé alleen enkele EBOH-verdedigers. Romano gokte op de korte hoek, maar had waarschijnlijk meer kans op succes gehad op de verre hoek. Amper 2 minuten later alweer een mooie aanval van de Rotterdammers. Divani Hansen zette Dorian Lauffer op, maar zijn schot ging over het doel.

Na een drinkpauze halverwege de eerste helft werd na een half uur spelen een terechte conclusie getrokken: EBOH lag even uit de wedstrijd, Alexandria’66 was absoluut oppermachtig. Eerst wat gevaar van de thuisclub in de 40e minuut: verdediger Furkan Kaya brak door op links, maar de ervaren Ryan Santos St Aubyn domineerde de situatie.
Voor rust vielen er geen doelpunten meer. Als gevolg hiervan werden beide ploegen door de goede scheidsrechter Kadir Düzdüsen met een stand van 1-3 bij rust naar de kleedkamer gestuurd.

Na de herstart kon de thuisploeg niet serieus aanvallen. Al snel waren het de Rotterdammers die hun uitstekende spel voor rust voortzetten. Het eerste gevaar kwam echter van EBOH. Alexandria’66 wist in de 50e minuut goed te ontsnappen toen een bal via de binnenkant van de paal het veld op stuiterde. Alexandria’66-doelman Donny van Gelder had die weddenschap nooit kunnen afwenden.

Hierna eiste Romano Filé opnieuw positieve aandacht op. In de 52e minuut kon doelman De Bruin van EBOH de 1-4 van Romano voorkomen, maar in de 56e minuut scoorde hij toch. En hoe! Romano schoof met de bal op de voet langs de rechtervleugel naar beneden, kruiste voor zijn linkerbeen en stuurde de bal vervolgens briljant diagonaal richting de verre voorzet: 1-4. Precies na een uur spelen kwam de thuisclub op 2-4 dankzij invaller Jerry van Ingen. Na een soort gevecht voor het doel van Alexandria’66 was Van Ingen de man die de bal over de doellijn schoof.

Alexandria’66 leek niet onder de indruk. In de 65e minuut voerde Ben Spork twee wijzigingen door. Hij bracht Manzenza Quiavuazoa en Mauro Joao David Barbosa in in de plaats van Ryan Santos St Aubyn en Joey Landburg. Even later scoorde Dylan Veenman zijn derde doelpunt van de middag. Van ver schoot Dylan de bal met enorme snelheid richting het lokale doel. Robert de Bruin was kansloos: 2-5.

In de 67e minuut kopte Mauro Barbosa uit een corner net over. Alexandria’66 gaf de lokale ploeg geen opties. In de 73e minuut was het Divani Hansen die A’66’s zesde doelpunt van de middag scoorde na opnieuw een vloeiende aanval van de Rotterdammers. In het vervolg kwamen Mauro Barbosa en Romano Filé dicht bij het behalen van groter succes namens Alexandria’66. Het zevende doelpunt bleef echter uit.

Mogelijk heeft de hitte de eindfase beïnvloed. Bovendien kon EBOH niets terugdoen.

Scheidsrechter Düzdüsen beëindigde de wedstrijd na 93 minuten en blies op het fluitsignaal. Alexandrië’66 behaalde een overtuigende overwinning; nu de vierde op rij. Alexandria’66 staat nu op de vijfde plaats en EBOH zakt naar de zesde plaats. Omdat nummer 4, VVGZ, in Spirit verloren is, bedraagt ​​het verschil met de 4e plaats, VVGZ, slechts één punt.

Alexandria’66 rust volgende week uit en komt zaterdag 25 mei in actie in de laatste speelronde: op bezoek bij CVV Zwervers. Nog maar een paar weken geleden moest Alexandria’66 oppassen om niet als 9e, 10e of 11e te eindigen en veilig de play-offs te passeren. Nu heeft Alexandria’66 nog een kans om mee te doen aan de play-offs met als doel een plek in de 1e Divisie te bemachtigen. Of dit daadwerkelijk zal gebeuren valt nog te bezien, maar dit bewijst eens te meer dat dingen kunnen veranderen.