Go Ahead Eagles verliest kansloos tegen AZ

Tijd om te lezen: 4 minuten

Zondagmiddag was AZ in Deventer te groot tegen een Go Ahead Eagles die meer problemen had met zichzelf dan met hun Alkmaarse rivaal. Zo kende AZ een eenvoudige middag in Deventer en won met 0-3.

“Het was niet genoeg. We moeten laten zien wie we zijn en er kan iets misgaan, maar het moet met moed en overtuiging gebeuren en dat heb ik vandaag gemist”, aldus René Hake.

Laat zien dat het een incident was.
De Eagles-coach maakt zich geen zorgen: “Maar het is een feit. Dit hebben we dit seizoen nog niet vaak gezien en we moeten eraan werken en in de volgende wedstrijden moeten we bewijzen dat dit een incident was.” De coach was allerminst tevreden, evenals het publiek dat teleurgesteld toekeken hoe zijn ploeg gemakkelijk verslagen werd.

In een van de twee vroege nederlagen van Go Ahead Eagles tegen AZ verlaat Willum Willumsson geblesseerd het veld.

Eenvoudig
Omdat AZ vrijwel alle individuele duels won, pakten ze vaak de tweede bal en als de thuisploeg balbezit kreeg, gaven ze deze vaak gewoon terug aan de elf van Maarten Martens. Van Bommel was twee keer heel dicht bij het eerste doelpunt, maar De Lange, verder betrouwbaar, scoorde de 0-1.

Stijlvolle vervanger Soren Tengstedt

Niet beslissend
Met een bal achter de verdediging kwam de doelman uit, maar niet beslissend genoeg, waarna Sadiq eenvoudig de 0-1 kon scoren. Dat was vlak na het moment dat de rood-gele ploeg zich voor het eerst meldde binnen de 16e van de sluitpost van AZ Ryan. In de verlenging van de eerste helft scoorde Mijnans ook genadeloos 0-2.

Sven Mijnans viert 0-2 met Ruben van Bommel en Dani de Wit.

tanden laten zien
René Hake moedigde zijn team tijdens de pauze aan om eindelijk een onderhoudend kwartier te bieden. Tenslotte lieten de Eagles hun tanden zien met de goede invaller Victor Edvardsen. Zijn eerste kans werd gered door De Wit. Zijn tweede kans was groot na enkele misstappen in de Alkmaarse verdediging, maar de snelle Ryan blokkeerde op tijd de inzet van de pezige Zweed.

Krachtige kopbal van invaller Victor Edvardsen

Ren achter de tegenstander aan
Het publiek begon de ploeg te steunen die dit ook veroorzaakte, maar de storm ging te snel voorbij, mede omdat AZ de wedstrijd opnieuw “doodde” door het tempo te verlagen en zich vervolgens te richten op mensen die veel bewogen, waardoor Kowet achter de tegenstander aan rende. opnieuw.

Oliver Edvardsen vertegenwoordigt altijd een bedreiging

Rol de bal in het vierkant.
De net ingevallen Van Brederode krijgt te veel ruimte en legt de bal in het strafschopgebied, waardoor de wedstrijd na 77 minuten eindelijk voorbij is. Oliver Edvardsen testte Ryan vervolgens in de korte hoek en scoorde kort daarna vanuit buitenspelpositie, maar het was allemaal niet genoeg om AZ van streek te maken. Ze waren druk bezig om nog een doelpunt te scoren voor topscorer Pavlidis.

Myron van Brederode is Bobby Adekanye kwijt.

Knikken en klikken
Dat gebeurde bijna nadat hij ontsnapte achter de verdediging van de Eagles, maar de folie stond het 29e doelpunt van het seizoen voor de Griek in de weg. Willumsson, die in de 13e minuut naar het veld kwam met een kennelijke liesblessure, wordt maandag verder getest. Ook Mats Deijl, die in de 23e minuut het slagveld moest verlaten, gaat in de auto naar de specialist: “Bij het lopen buigt en breekt de knie, morgen een CT-scan om te kijken wat er precies aan de hand is”, aldus de Kort erna.

Mathew Ryan kiest met stijl voordat Joris Kramer gevaarlijk wordt.

Gegarandeerde play-offs
Aan het einde van de wedstrijd konden de Go Ahead Eagles-fans nog juichen, omdat Heerenveen punten had verspeeld in de strijd om een ​​plek in de play-offs. De GA Eagles hebben een plek in de nacompetitie veiliggesteld, aangezien de Friezen verloren van Vitesse. Als de uitslag gelijk blijft, staat de ploeg van Deventer op 23 mei in Nijmegen in de halve finales tegenover NEC.