Sparta Nijkekr MO17-1 speelt gelijk in Roden

12 mei 2024 om 14:32 uur

Voetbal

NIJKERK De meiden van Sparta Nijkerk MO17-1 verdienden een punt in hun verre uitwedstrijd in Roden (bij Groningen).

van Werner Bredemeijer

De busreis van ruim twee uur had geen invloed op het vertrek van de Nijkerkers. Zij stonden in de startblokken en wisten in het eerste kwartier met opvallend voetbal een handvol kansen te creëren. In de 23e minuut was het Caitlyn die de bal perfect in de hoek plaatste bij 1-1 bij de doelman van Roden. Echter, Roden maakte 7 minuten later gelijk, in een gevaarlijke actie die ontstond uit een corner vlak voor het doel. Dit was ook de rustpositie op deze zonnige zaterdagmiddag.

De oranjehemden hadden voor rust al 2 wissels doorgevoerd vanwege diverse pijntjes. Met een handjevol semi-fitte speelsters probeerden de meiden in de tweede helft de overwinning af te dwingen, maar ook de meiden van Roden wisten voor gevaar te zorgen. Beide ploegen wisten in de tweede helft echter niet tot scoren te komen en de Spartanen pakten 1 punt af van Roden.

DERDE PLAATS

Na dit resultaat lijkt een verdienstelijke derde plaats voor de meiden uit Nijkerk het hoogst mogelijke resultaat. Die plek kunnen zij komende zaterdag in Ebbenhorst veiligstellen tegen Oranje Nassau uit Almelo. Deze club zal gretig zijn om te winnen van Sparta Nijkerk, aangezien zij samen met Mulier de landelijke C-divisie aanvoeren. De Spartaanse meiden zijn echter op zoek naar revanche na een 3-0-nederlaag eerder dit seizoen.