AZ blijft immers hoopvol op de 3e plaats na een vrij simpele overwinning in Deventer

AZ begon met dezelfde elf namen als tegen FC Twente (2-1-zege) aan een zonnig en sfeervol Adelaarshorst. Dat betekende zonder de geblesseerde Jordy Clasie. De nummer vier van de Premier League begon sterk, na drie minuten leek Ruben van Bommel heel dicht bij het eerste doelpunt. De linksback schoot de bal tegen de binnenkant van de paal. Daarna volgde een lange, rustige fase, met weinig opwinding.

Opwelling

Even een opwelling van Van Bommel, die net via de verkeerde kant van de paal schoot, en een kans voor Adelaar Joris Kramer. De Heiloo-verdediger rondde een kopbal af na een hoekschop.

In de slotfase van de eerste helft klonk er echter nog twee applaus van de bezoekende ploeg. Zo’n vierhonderd AZ-fans die in beweging waren, zagen Ibrahim Sadiq de losse bal van Deventers afstraffen. Zo versterkte hij met zijn tweede doelpunt van het seizoen zijn vierde basisplaats. Vervolgens verdubbelde Sven Mijnans in blessuretijd de voorsprong, 0-2. De middenvelder schoof de bal nauwkeurig binnen na een pass van Vangelis Pavlidis.