Te Wierik door naar play-offs na winst: “We hebben het omgedraaid”

Zaterdag 11 mei 2024 om 8:28

Mike te Wierik won vrijdagavond met 2-1 van De Graafschap. Dankzij de overwinning kunnen zij zich opmaken voor de promotie-play-offs. Zijn voormalige club FC Groningen won ook en is verzekerd van promotie, iets waar we het later over zullen hebben.

Mike, wat een kans of niet. Een doelpunt voorkomen…
“We begonnen heel slecht aan de wedstrijd. Toen hebben we het gelukkig omgedraaid. En dat ging goed tot aan de rust. In de tweede helft ging het meer om de tegenaanval en had ik zelf moeten scoren. Ik had meer dan ik dacht haha. Toen was iedereen wat rustiger bij de 3-1.”

Hoe herinner je je je spel?
“Ook de eerste 20/25 minuten speelde ik slordig. “Eigenlijk een uitstekende tackle in een 1 oip 1 situatie met onze doelman.”

Had je vooraf Macy op je arm? Waarom was dit?
“Ja, de kinderen van de spelers mochten het veld op als ze dat wilden, dus dat was wel leuk. ‘Macy zou op mijn arm kunnen slapen.’

Heb jij spelers van FC Groningen gesproken na promotie?
“Nee. Ik heb ze vooraf geappt en gesproken, maar ze zijn nu zeker aan het feesten. Fijn dat ze er na 1 jaar weer zijn. Daar hoort FC Groningen natuurlijk ook in de Eredivisie”, besluit Mike.

De bezoekers gingen voortvarend van start en kregen al snel grote kansen. Nadat Maikel Kieftenbeld een nieuw schot met een slide blokkeerde, leek Basar Önal al snel de bal voor zich te hebben. Dennis Vos dacht daar anders over en riskeerde zijn eigen leven door haar lichaam voor hem te dumpen. Even later benaderde Önal Eric Oelschlägel opnieuw alleen, maar dit keer kwam Mike te Wierik net op tijd tussenbeide. Die vechtlust was precies wat de Emmenaren, die moeite hadden met voetballen, nodig hadden. Even later kwam De Graafschap op voorsprong toen Jeffry Fortes de bal van dichtbij binnenkopte uit een hoekschop.

Halverwege de eerste helft werden de inwoners van Emmen wakker, gesteund door het publiek in De Oude Meerdijk. Bradly van Hoeven stond na een pass van Maikel Kieftenbeld tegenover de doelman, maar verdediger Levi Schoppema werkte de bal van de lijn. Amper twee minuten later kreeg ook Vicente Besuijen de mogelijkheid om doelman Thijs Jansen te verschalken, maar de doelman profiteerde.

Drie keer bleek scheepsrecht, want Besuijen beloonde een loopactie van Van Hoeven met een fraaie steekbal en Van Hoeven rondde knap af: 1-1. Vijf minuten later stond de buitenspeler opnieuw op doel toen hij de bal vanaf de naamlijn laag probeerde te passen na een steekpass van Jorrit Smeets. Het liep even anders, want de bal belandde via de doelman in de verre hoek. Uiteindelijk beoordeelde Rio Hillen het doelpunt als een owngoal.

Kort daarna kreeg Van Hoeven opnieuw een kans voor de doelman, maar deze keer gaf hij er de voorkeur aan om die terug te geven aan Piotr Parzyszek. Helaas had de bal niet de juiste maat en gingen we met een 2-1 voorsprong de rust in in Emmen.

Tweede helft
Na de pauze ging Drenthe voor de 3-1 voorsprong. Na een kwartier spelen kwam Mike te Wierik heel dichtbij, toen de doelman een vrije trap van Smeets miste en Te Wierik de bal recht voor zijn voeten legde. Daar had hij echter niet op gerekend en daarom sloeg hij de bal naast.

Het verdere verloop van de wedstrijd verliep rustig qua scoringskansen, totdat vlak voor tijd het schot van De Graafschap na een voorzet naast ging. Hierdoor bleef de stand op 2-1 en plaatsten wij ons voor de play-offs!

In de play-off staan ​​we aanstaande dinsdag om 18.45 uur thuis tegenover FC Dordrecht. Klik hier voor ticketinformatie!

FC Emmen – De Graafschap: 2-1
17. Jeffry Fortes 0-1
34. Bradly van Hoeven 1-1
39. Rio Hillen 2-1 (red.)