VELO pakt het gestolen punt van LFC

Met nog twee wedstrijden te gaan is de competitie ten einde. VELO op een respectabele derde plaats en LFC op de zevende plaats in het klassement. Thuis verloor VELO in blessuretijd met 2-3 en in Leiden was LFC de hele wedstrijd de betere ploeg. De gehavende VELO toonde na de 0-0 bij rust een grote veerkracht en stal in de finale een punt van Wateringen dankzij twee doelpunten van uitblinker Lars de Jong.

Naast de al enige tijd geblesseerde Storm Verheijen, bij VELO met Benjamin el Amrani, Mart Dubbeld, Rens de Vries en Ryan Korsuize nog vier toeschouwers aan de lijn en Tim Bos, Erik Letsch en Bas van Dommelen aan de start in de rij gaan staan ​​. Na twintig minuten moest ook Vince van Egmond vertrekken en nam Sietse Fidom zijn plaats in. Dit vergde veel improvisatie van coach Kevin van der Geest en assistent Peter Hartgring, met uiteindelijk een onverwacht positief resultaat.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Smit nam LFC het initiatief en moest VELO proberen overeind te blijven. LFC gaf de bal goed door, maar miste in de slotfase nog finesse. Een kopbal van Thom de Vries werd gered door VELO-doelman Deniz Pamuk en bij VELO zag Lars de Jong zijn schot, geassisteerd door Abel Dries, gered door de LFC-doelman. Rond de 15e minuut leek LFC de score te openen, maar de viering werd afgekeurd wegens buitenspel. Hoewel LFC bleef aandringen, hield VELO stand en was soms ook gevaarlijk in de aanval. Een inzet van Lars de Jong ging naast, Emiel Rours kon na een assist van Abel Dries de bal niet onder controle krijgen en Erik Letsch zag zijn inzet op de Leidse doelman stopgezet worden. Bij rust bleef de stand 0-0.

LFC nam in de tweede helft opnieuw het initiatief met een kopbal van Omar Hamdi die in de 52e minuut op de lat belandde en bij de rebound ging de bal over het doel. Een paar minuten later kwam het succes van de Leidse ploeg. Een vrije trap van Mike Bekooij vanaf zo’n 20 meter verdween direct over de muur in het doel: 1-0. Doelman Deniz Pamuk kon deze bal alleen maar horen. Deze score bleef niet lang op het scorebord staan ​​want in de 54e minuut was het Tommy Bekooij die, na een pass van zijn broer Mike, zonder problemen de 2-0 scoorde tegen de Wateringen-doelman.

Bradley van Egmond, Tezrick Pereira en Bram Zwinkels werden aangetrokken als nieuwe spelers voor Erik Letsch, Emiel Rours en Abel Dries. De wedstrijd ging heen en weer met een schot van Tommy Bekooij over het LFC-doel en VELO-doelpogingen van Irshan Jagbandhan, Bas van Dommelen en Lars de Jong. De wedstrijd leek te eindigen in een nederlaag voor VELO, maar de angel zat opnieuw in de staart. Rond de 90e minuut maakte de Leidse doelman een fout bij een voorzet van Mike Das, waarna Lars de Jong met een rugvolley wonderbaarlijk de 1-2 scoorde. Al in de verlenging was Lars de Jong de bekende man toen hij een diepe pass van Mike Das over de Leidse verdediging effectief afrondde met 2-2.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Smit waren de druiven erg zuur bij LFC en was er applaus van de VELO-fans voor het strijdlustige VELO-team. Met dit gelijkspel (de 11e) blijft VELO na 3 februari ongeslagen, stijgt naar de 2e plaats en is volop in de strijd om een ​​titel van die tijd (vervanging), iets waar zeker al lang niet meer aan is gedacht.

VELO heeft geen programma tijdens het Pinksterweekend en op zaterdag 25 mei is de laatste wedstrijd tegen regiopartner SV Honselersdijk, die de punten nog nodig heeft om te blijven.

Redacteur: Luis de Letter