Dames DES D1 wint en speelt in de finale van de KNHB Silver Cup

GRONINGEN – Een historische wedstrijd voor Kaatsheuvel’s DES Dames 1: de halve finale van de KNHB Silver Cup. Na de overwinning op AthenA Amsterdam brak GHBS Groningen de gelijke stand. We hoopten een thuiswedstrijd te spelen, maar het bleek een busrit van ruim 250+ kilometer naar het hoge noorden te zijn. Genoeg tijd om in de bus te beseffen dat het team iets bijzonders bereikt; Nu gaan we ook de finale bereiken.

Het eerste kwart van de wedstrijd was voor beide ploegen lastig. De spanning was voelbaar. De bal raakte de paal niet goed. In de 21e minuut verbrak GHBS de ban met een doelpunt van Solane de Boer. 1-0 was de ruststand. Na de pauze begon DES veel beter aan de wedstrijd. Al na 2 minuten maakte Eline Beukman de stand 1-1. En niet lang daarna kwam DES op voorsprong dankzij een strafcorner van Flo van Huijkelom. In het laatste kwart oefende GHBS alle druk uit om de gelijkmaker te maken. Het was echter Eline Beukman die in de 63e minuut de verlossende 1-3 leek te scoren. GHBS gaf echter niet op en kort voor tijd werd het dankzij Marit Klungel nog 2-3. GHBS versnelde wederom en verdiende in de laatste seconde een strafcorner. De billen drukten voor DES, maar de bal ging er niet in. DES wint met 2-3 bij GHBS!

Het sprookje gaat nog een tijdje door! Op zaterdagmiddag 18 mei spelen de DES D1 dames een historische finale voor DES op een neutraal veld in Oss tegen Maastricht.