FC Groningen keert een jaar na het verslaan van Roda JC terug in de Eredivisie

FC Groningen wist na de degradatie van vorig seizoen direct terug te keren naar de Eredivisie. In de laatste speelronde werd concurrent Roda JC met 2-0 verslagen, waardoor Groninger de tweede plaats pakte van de Limburgers.

De ploeg van coach Dick Lukkien bracht de stand op punten gelijk met Roda JC (75). Het iets betere doelsaldo gaf de doorslag. Willem II had al directe promotie veiliggesteld en is nu ook kampioen. Roda JC gaat de play-offs in.

Johan Hove zette FC Groningen vlak voor rust op voorsprong. In de tweede helft stond de stand al snel op 2-0 dankzij Jorg Schreuders. Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los en betraden de enthousiaste fans het veld.

Feest in Groningen

In Groningen vieren FC Groningen-fans in de kroegen dat hun favoriete club promotie heeft gemaakt naar de Eredivisie. Op beelden van RTV Noord was te zien hoe fans, die geen kaartjes voor de wedstrijd hadden bemachtigd, in een vol café naar de wedstrijd keken en enthousiast meeleefden met de wedstrijd.

Willem II werd uitgeroepen tot kampioen in de categorie Keukenkampioen. De Tilburgers van coach Peter Maes promoveerden een week geleden met een gelijkspel tegen FC Dordrecht naar de Eredivisie. Willem II won de laatste thuiswedstrijd met 3-2 van Telstar. (AP)