RTV Maastricht – MVV mist ondanks gemakkelijke overwinning play-off

MVV sloot het seizoen af ​​met een 2-0 overwinning tegen VVV. De club voltooide daarmee haar eigen missie: het bereiken van de play-offs. Op andere terreinen waren de resultaten echter niet goed.

De wedstrijd was nog niet begonnen en het eerste moment van kippenvel was al merkbaar. Uittredend coach Maurice Verberne, die tegen de wens van de fans moest vertrekken, kreeg twee schone seizoenen waarin hij MVV boven verwachting liet presteren.

Berekenen
Daarna konden de berekeningen beginnen. MVV wist dat ze sowieso een gelijkspel nodig hadden, maar een overwinning; Het team van Verberne deed het beste. En dan maar hopen dat Emmen of NAC punten verspeelt of dat andere resultaten zo gunstig zijn dat zelfs de vierde periode een dam kan zijn. En naast de eigen belangen maakte een groot deel van Geusselt zich ook zorgen over de mogelijke directe promotie van rivaal Roda.

Eerste kansen
De wedstrijd dan; Het eerste kwartier leverde twee grote kansen op. Livramento schoot voor MVV in de zesde minuut in het zijnet; Smans, voor VVV, kopte vlak voor het doel te weinig richting hoekschop, waardoor MVV-doelman Matthys kon redden.

Doelen
Na zeventien minuten was alles in orde. Na een briljante pass van Remans (met zijn hak) hield Livramento het hoofd koel en scoorde 1-0 voor MVV. Ruim tien minuten later zag Smeets zijn schot vanuit een ogenschijnlijk lastige hoek: 2-0. VVV dacht nog voor rust iets te kunnen herstellen, na een overtreding van Coomans op Kosidis, die een strafschop kreeg. Het slachtoffer ging achter de bal staan ​​en probeerde te scoren met de zogenaamde ‘panenka’, maar Matthys liet zich niet van de wijs brengen; De ruststand was 2-0.

Het is geen geweldige show
Vooral de tweede helft was vol spanning door de doelpunten op andere terreinen. Op het kunstgras van de Geusselt was er geen spektakel meer. MVV genoot een 2-0 voorsprong en VVV had weinig in te brengen en speelde als een ploeg die (effectief) al had gespeeld. Aan de kant van MVV werd alleen Slegers gevaarlijk met een schot dat van richting werd veranderd door doelman Van Crooij. Kosidis kopte naast voor VVV.

Rivaal
Omdat de resultaten op andere terreinen niet goed waren, was er in de tweede helft geen vreugde meer bij het bereiken van de play-offs. Daarmee eindigt de club als negende, slechts één plek verwijderd van de play-offs. Het was een grote vreugde dat de Groningse rivaal Roda JC zonder directe promotie achterbleef.