De oud-PSV’er schaadt namens het efficiënte FC Groningen | Kampioen Kookdivisie

FC Eindhoven kon zondag in eigen huis geen geweldige prestatie neerzetten tegen FC Groningen: 0-3. De bezoekers kwamen op voorsprong via een snelle counter tijdens de thee. En in de tweede helft werd Laros Duarte, die tussen 2015 en 2019 voor Jong PSV speelde, aangevallen.

De eerste scoringskans van de Groningers na rust was een voltreffer: middenvelder Duarte ontsnapte in de 64e minuut te makkelijk aan Achraf El Bouchataoui en ook de Eindhovense centrale verdediger bleef wagenwijd open, 0-2. Kort daarna, in de zeventigste minuut, viel de stand terug naar 0-3, toen Duarte de twee inspecteurs van FC Eindhoven gek maakte en van verre de verre paal vond.

ontbrekende slapers

Groningen was zeer effectief, terwijl de ploeg van coach Willem Weijs na rust moeite had om een ​​vuist te maken. De afwezigheid van Joey Sleegers (lichte knieklachten) was voelbaar: Eindhoven slaagde er negentig minuten lang niet in een schot tussen de palen te krijgen. De beste kans kwam in de vijftiende minuut voor spits August Priske, die voor het eerst sinds november startte en van dichtbij scoorde.

Kort daarna, in de twintigste minuut, kwam FC Groningen na een snelle tegenaanval op voorsprong. Justin Ogenia kon Romano Postema niet tegenhouden en Jasper Dahlhaus blokkeerde vervolgens de verkeerde kant voor Luciano Valente, die rustig de verre hoek vond en vervolgens de fanatieke FC Eindhoven-fans lastigviel met 0-1.

twee van de zeven

FC Eindhoven hoopt al sinds december op een overwinning en pakte in de laatste zeven officiële wedstrijden slechts twee punten. De blauwwitten stelden zich zondag minder verdedigend op dan de laatste tijd en kozen voor aanvallende voorzetten richting Priske, die met zijn lengte een grotere dreiging kon vormen. De Eindhovenaren konden echter nooit een vuist maken in het Jan Louwers Stadion, waar ze dit seizoen pas twee keer wonnen.