FC Twente heeft bekend gemaakt dat het zich in de finalerondes zal plaatsen voor de Champions League

Ondanks een voortvarend begin van de wedstrijd slaagde FC Twente er zondagmiddag niet in zich te plaatsen voor de derde voorronde van de Champions League. In Alkmaar verloor de ploeg van Joseph Oosting met 2-1 van directe rivaal AZ. En dat betekent dat de Tukkers de spanning waarschijnlijk tot aan de laatste speelronde van de Premier League gaande zullen houden.

Al in de vijfde minuut zette Sem Steijn FC Twente op voorsprong tegen AZ. De Tukkers waren in de eerste helft meesterlijk tegen de Alkmaarders, maar verschenen na rust met nieuwe energie op het veld. Na de 1-1-voorsprong van Ruben van Bommel kort na rust zorgde een slip van verdediger Alec van Hoorenbeeck voor de winnende treffer van Vangelis Pavlidis in de 66e minuut.

Twee punten verschil

Nog maar een paar weken geleden leek het erop dat er geen probleem was met een voorsprong van 8 punten op AZ Alkmaar. FC Twente had de derde plaats in de Eredivisie binnen handbereik en daarmee plaatsing voor de Champions League. Maar door de nederlagen van vandaag en de nederlagen van vorige maand tegen Ajax staat AZ met nog twee wedstrijden te gaan slechts twee punten achter.

FC Twente heeft kwalificatie voor de voorronde van de Europese Champions League in handen. Op zondag 12 mei staat de ploeg in de Grolsch Veste tegenover het reeds gedegradeerde Volendam. Als AZ diezelfde middag geen punten verspeelt tegen Go Ahead Eagles, zal FC Twente zich op Pinksteren moeten veiligstellen voor kwalificatie voor de Champions League in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.

Ook spannend voor vrouwen.

Het zijn niet alleen de mannen van FC Twente die de spanning tot het laatste moment erin houden. Het damesteam heeft nu twee wedstrijden op rij geen titel in de Premier League gewonnen. Directe rivaal Ajax staat nu twee punten achter Twente, maar heeft een beter doelsaldo. Zaterdag 11 mei speelt FC Twente Vrouwen thuis tegen Telstar en zal dus opnieuw moeten winnen om het kampioenschap veilig te stellen.