‘s-Gravendeel verslaat Abbenbroek in de finale

De opwinding duurde tot de laatste fase. Pas in de zevenentachtigste minuut werd de overwinning behaald en stond de stand op 3-1.

‘s-Gravendeel startte met Ricardo Bakker onder de lat. De ervaren doelman speelde op 16 april 2022 zijn laatste wedstrijd voor ‘s-Gravendeel 1. De bedoelingen waren duidelijk bij ‘s-Gravendeel: ze wilden de twee recente nederlagen uitwissen en in deze thuiswedstrijd winnend van het veld komen. Al heel vroeg in de wedstrijd was er een kans voor Ryan Aarnoudse die met zijn linkervoet over het doel van Abbenbroek schoot. Hoewel ‘s-Gravendeel het meeste balbezit had, kon doelman Matthew van der Linden niet in actie komen. Tot de zesentwintigste minuut was er geen gevaar, maar Levi Vugts kopte over.

‘s-Gravendeel kreeg tien minuten voor rust de beste kans. Na een zeer goed ontworpen aanval schoot Zoey Hoogwerf de bal helaas tegen het aluminium en verdween de bal in het veld binnen de paal.

Abbenbroek kwam sporadisch langs voor Ricardo Bakker. De vrijstaande Danny Isabella schoot hoog in de laatste actie van de eerste helft. De eerste helft was dus doelpuntloos.

Ook in de tweede helft kreeg ‘s-Gravendeel al snel na het openingsfluit een kans. Er had hier zeker een doelpunt moeten zijn. Dejan Bislimi wist Levi Vugts te bereiken, maar de volledig vrije aanvaller kon doelman Van der Linden niet verslaan. ‘s-Gravendeel kwam net na een uur op voorsprong. Dankzij het goede doorzettingsvermogen van Ryan Aarnoudse wist Koen Colijn balbezit te verwerven. Hij bracht Levi Vugts naar buiten, die Dejan Bislimi de stand op 1-0 liet brengen. Kort daarna bedankte ‘s-Gravendeel Ricardo Bakker voor de overwinning na een één-op-één met Gavin Lo Kloeng Shioe.

Drie minuten later maakten de bezoekers echter gelijk. Na een hoekschop raakte Ricardo Bakker de hoge bal met zijn hand aan. Tot verbazing van iedereen, maar vooral van Euson van Hek, verdween de bal in het ‘s-Gravendeelse doel, omdat hij hem per ongeluk tegen zich aan sloeg.

Daarom kon ‘s-Gravendeel opnieuw starten om geen punten te verliezen. Maar de aanvallen liepen vaak op niets uit. Zo was het Perrie Huisman die zeker 100% kans had, maar met pijnlijke traagheid mikte ze de bal naast. Kort na dit incident wist ook invaller Dustin Zomerhuis het net niet te vinden. Gelukkig voor ‘s-Gravendeel kwam Levi Vugts er in ’81 achter. Een prachtige pass van Perrie Huisman bracht de bal naar Ryan Aarnoudse, waarna Vugts scoorde en de stand op 2-1 bracht.

De opluchting nam iets toe toen de stand 3-1 leek. Nu was het Job van der Vorm die een fraaie pass vanaf het middenveld afleverde. Het was Ryan Aarnoudse die naar ieders tevredenheid de eindstand bepaalde. Met deze overwinning blijft de leidende positie behouden.

Volgende week reist ‘s-Gravendeel af naar Hoogvliet om te strijden tegen Rijnmond Hoogvliet Sport. De starttijd op Sportpark Hoogvliet is 14.30 uur.