FC Groningen blijft na een last-minute gelijkspel in de race om promotie

In de slotminuten van de blessuretijd wist Thom van Bergen vrijdagavond nog gelijk te maken op 1-1. Het was de voorlaatste wedstrijd in de Kookkampioen Divisie.

FC Groningen kan volgende week rechtstreeks promoveren door te winnen van Roda JC.

Eén minuut na aanvang van de wedstrijd kwam FC op achterstand. Telstar was vooral degene die gevaarlijk was. Groningen kon geen kansen creëren.

Na rust kwam Groningen meer in het spel en zette Telstar meer onder druk. Schreuders kreeg een kans, maar Telstar bleef gevaarlijk in de tegenaanval. Zelfs na een drievoudige wissel een kwartier voor tijd kwam de gelijkspel in eerste instantie niet. Van Bergen wist de bal uiteindelijk tot ver in zeven minuten extra tijd binnen te koppen.

Met drie punten minder dan Roda JC maar met een beter doelsaldo wordt het volgende week spannend. Groningen staat op de derde plaats met 72 punten uit 37 wedstrijden.