Groningen scoort in de verlenging en dwingt een ‘promotie-finale’ af tegen Roda – Voetbal International

FC Groningen speelde in Velsen-Zuid met 1-1 gelijk tegen Telstar in de verlenging. Zo kan de ploeg van Dick Lukkien direct promoveren naar de Eredivisie als ze volgende week winnen van Roda JC.

De witte leeuwen Het vloog echt uit de grid. Telstar kwam binnen veertig seconden op voorsprong dankzij Zakaria Eddahchouri. De topscorer van de club kon profiteren van een voorzet van Thomas Oude Kotte van dichtbij op links.

De spelers van FC Groningen leken wat gespannen en probeerden meteen de spanning te verzachten. Dat lukte de eerste helft niet. Telstar kreeg zelfs kansen om de voorsprong te verdubbelen. Mohammed Tahiri kopte gevaarlijk een voorzet richting het doel van Hidde Jurjus, maar zijn schot werd geblokt. Even later gebeurde hetzelfde met een poging van doelpuntenmaker Eddahchouri. Op enkele hoekschoppen na kende FC Groningen geen gevaar. Zelfs geen schot op doel.

De tweede helft toonde aanvankelijk hetzelfde panorama. Telstar kreeg de beste kansen. Bijvoorbeeld via Youssef El Kachati. Hij schoot gevaarlijk vanuit een moeilijke hoek, maar zijn schot ging naast. Na ruim een ​​uur voetballen schoot Marvin Peersman de bal van afstand namens Groningen. Het was het startsein voor meer dreiging van de bezoekers. Maar de thuisploeg miste een grote kans op de tegenaanval. Cain Seedorf geloofde in een diepe bal, dribbelde in het strafschopgebied, maar kon de bal niet naar een teamgenoot of het doel doorgeven.

Het slotoffensief van Groningen was niet indrukwekkend. De fans achter het doel pakten nog een strafschop en de Groningers kregen enkele kansen uit vrije trappen en hoekschoppen. Dat heeft niets opgeleverd. De bezoekers maakten echter via een kopbal van Thom van Bergen gelijk. De bezoekende groep explodeerde en vierde het doelpunt terwijl de technische staf en wisselspelers het veld op renden. Door de loting kan Groningen direct promoveren en wordt de wedstrijd van volgende week tegen Roda JC een ware promotiefinale.