Willem II speelt gelijk in Dordrecht en keert terug naar de Eredivisie | RTL Nieuws

Willem II keert na twee jaar afwezigheid terug in de Eredivisie. De Tilburgers hadden tegen Dordrecht alleen een gelijkspel nodig: 1-1. De gelijkmaker van Michael de Leeuw viel in blessuretijd.

De ploeg van de Belgische coach Peter Maes verloor een week eerder zijn eerste kans op promotie na een 1-1 gelijkspel tegen FC Groningen. De tweede poging, tegen Dordrecht, was succesvol.

Dordrecht kwam in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Shiloh ‘t Zand en kwam daarna dicht bij de 2-0, maar Willem II-doelman Joshua Smits voorkwam een ​​doelpunt van Dylan Mbayo.

Na rust speelde Dordrecht-doelman Luca Plogmann een hoofdrol. De Duitser voorkwam het doelpunt van Ringo Meerveld en redde een penalty van Jeremy Hilterman. Willem II drukte door, maar het leek erop dat de stand nog steeds 1-0 stond. De Leeuw boekte verlenging.