FC Groningen toont volwassenheid en boekt overtuigende zege in Eindhoven

FC Groningen heeft uitstekende zaken gedaan in de Keuken Kampioen divisie. De trots van het noorden won overtuigend met 0-3 van FC Eindhoven. Laros Duarte was met twee doelpunten de grote man voor Groningen, dat dankzij de overwinning opklom naar de vierde plaats. Eindhoven blijft steken op de veertiende plaats en lijdt een flink puntenverlies in de strijd om een ​​plek in de Keukenkampioen Play-Offs.

Romano Postema kreeg na twee minuten de eerste kans van de wedstrijd, maar de spits kwam in botsing met de Eindhovense doelman Jorn Brondeel. Hoewel ook Eindhoven een kans had (Augustus Priske Flyger schoot), bleef Groningen de moederpartij in Noord-Brabant.

Het eerste doelpunt, dat in de twintigste minuut viel, hoeft dan ook niet verrassend te zijn. Groningen lanceerde een gevaarlijke tegenaanval die aanvankelijk niet succesvol leek. Postema wist echter Luciano Valente in te halen. De linkermiddenvelder scoorde vervolgens met een fraaie voetbeweging: 0-1.

Evan Rottier dacht vervolgens de gelijkmaker te kunnen maken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Hoewel beide ploegen af ​​en toe gevaarlijk werden, vielen er voor rust geen doelpunten meer.

Twintig minuten in de tweede helft wist Groningen de voorsprong te verdubbelen. Duarte speelde vrij en schoof de bal wonderwel achter Brondeel: 0-2. Het was zijn eerste doelpunt sinds 22 december met de Kaapverdiaan, onlangs aanwezig op de African Cup of Nations.

Twintig minuten voor tijd scoorde Duarte ook zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Na enkele goede schijnbewegingen ontstond er ruimte en vervolgens vond hij met een knappe treffer de korte hoek: 0-3.

Eindhoven had vrijwel niets in te brengen en na het derde doelpunt was de wedstrijd afgelopen. Eindhoven probeerde het nog wel, maar aan de gezichten van de spelers was duidelijk te zien dat ze er genoeg van hadden. Groningen hield de bal in balbezit en boekte een schitterende overwinning in Eindhoven.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele ranglijsten en het speelschema op onze Keuken Kampioen Divisie pagina.