Groningen klimt door overwinning op FC Eindhoven naar de vierde plaats in de eerste divisie

Luciano Valente

Voetbal

FC Groningen behaalde de vierde plaats in de eerste divisie. De ploeg van coach Dick Lukkien won met 3-0 van FC Eindhoven en stapte zo met alle buit in de bus voor de lange reis terug naar het noorden.

Na twintig minuten kwam Groningen op voorsprong in Eindhoven. Luciano Valente scoorde op aangeven van Romano Postema. Na rust gaf Leandro Bacuna een prachtige hoge pass op Laros Duarte, die de 2-0 scoorde.

Opnieuw Duarte

Duarte was op vrije voeten, want een paar minuten na de 2-0 scoorde hij ook nog eens 3-0, met een laag schot van goede afstand in de korte hoek.

Groningen, dat slecht aan de competitie begon maar inmiddels op de goede weg is en ook de halve finales van de KNVB Beker heeft bereikt, staat zes punten achter Roda JC op de tweede plaats. Deze positie geeft recht op directe promotie.