FC Groningen blijft winnen bij KKD en maakt kans op een prijs – Voetbal International

FC Groningen won zondag relatief eenvoudig op bezoek bij FC Eindhoven. In de tweede helft nam de ploeg van Dick Lukkien afstand van de Eindhovenaren dankzij twee doelpunten van Laros Duarte. Groningen deelt nu de koppositie in het derde seizoen van de Keuken Kampioen divisie.

Het is dan ook niet verrassend dat Groningen vooral de bal had. De ploeg van Lukkien zou echter uit een tegenaanval op 0-1 komen. Na een uitstekende actie passte Romano Postema de bal voor op Luciano Valente, die de bal in de twintigste minuut in de lange hoek legde. De twintigjarige middenvelder scoorde voor het eerst in twee opeenvolgende KKD-wedstrijden.

Maar FC Eindhoven was ook gevaarlijk. Evan Rottier scoorde de gelijkmaker aan de tweede paal, maar hij stond buitenspel en het doelpunt werd afgekeurd. Het restant van de eerste helft was niet heel spannend en de ploegen gingen met een stand van 0-1 de rust in.

Groningen kreeg in de tweede helft een tegenslag te verwerken. Linksback Wouter Prins raakte geblesseerd en werd van het veld gestuurd. Maar Groningen kon al snel weer opleven, want in de 64e minuut werd de voorsprong verdubbeld. Leandro Bacuna ontving de bal met een prachtige directe pass op Duarte, die onberispelijk afrondde. Ongeveer vijf minuten later scoorde Duarte zijn tweede doelpunt, laag in de linkerhoek, buiten bereik van doelman Jorn Brondeel.

Dankzij de overwinning stijgt Groningen naar de vierde plaats in de Keuken Kampioen divisie en zet de opmars voort. In de derde periode werd Noordelijke trots Met één wedstrijd minder gespeeld deelden ze zelfs de eerste plaats met ADO Den Haag en Willem II.