FC Groningen stijgt in de ranglijst na de overwinning op FC Eindhoven

FC Groningen is gestegen naar de vierde plaats in de eerste divisie na een 3-0 overwinning op FC Eindhoven. Ook de ploeg van coach Dick Lukkien staat bovenaan in de strijd om de titel van de derde periode.

Luciano Valente kreeg de bezoekers uit het noorden in de eerste helft weer op het goede spoor door te scoren op aangeven van Romano Postema. Na rust was Laros Duarte met twee doelpunten de grote man voor FC Groningen. Eerst met een uitstekende loopactie en eenzelfde afwerking en daarna met een afstandsschot.

FC Groningen heeft 44 punten uit 25 wedstrijden en voert de druk op op nummer 3 ADO Den Haag en nummer 2 Roda JC. Die ploegen hebben respectievelijk 49 en 50 punten, maar hebben nog één wedstrijd gespeeld. De eerste twee ploegen in het eindklassement promoveren rechtstreeks naar de Eredivisie.