Ajax verspeelt in blessuretijd overwinning tegen NEC

Amsterdam

Ajax verspeelde in blessuretijd een thuiszege op NEC. Rober González bezorgde de bezoekers uit Nijmegen in de 95e minuut het punt (2-2).

Ajax blijft nummer 5 in de Eredivisie, nu met 3 punten minder dan AZ. Beide ploegen ontmoeten elkaar komende zondag in Alkmaar.

Ajax kwam in de 7e minuut op voorsprong dankzij een doelpunt van Brian Brobbey. De aanvaller kreeg de bal van zijn teamgenoot Jaydon Banel, waardoor doelman Jasper Cillessen kansloos bleef. NEC kwam in de 61e minuut voor het eerst op gelijke hoogte. Jorrel Hato zette een voorzet van Tjaronn Chery om in een eigen doelpunt (1-1).

Invaller Carlos Forbs zette de thuisclub in de 79e minuut weer op voorsprong, op aangeven van Brobbey en na een goede onderschepping van Jordan Henderson. Maar Ajax kon die voorsprong niet behouden.