RB Leipzig vreest dat het Mbappé-nieuws gevolgen zal hebben voor Xavi Simons: ‘Het is geen goede ontwikkeling’ | Buitenlands voetbal

Schröder heeft overeenkomsten met PSG, dat Simons vorig jaar dankzij een clausule van zes miljoen euro terugkocht van PSV. “Xavi keert aan het einde van het seizoen terug naar Parijs en pas in de zomer krijgen we de kans om een ​​mogelijke nieuwe huurperiode te bespreken”, aldus Schröder. In het huidige huurcontract is geen koopoptie opgenomen.

Simons leverde een belangrijke bijdrage aan de 2-0-thuiszege van RB Leipzig op Borussia Mönchengladbach. De Nederlands international opende na een kwartier de score door de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied uit de lucht te ontvangen en meteen te scoren met een volley. Voor Simons was het zijn zesde doelpunt in de competitie.

De Belgische aanvaller Loïs Openda scoorde op het uur het tweede doelpunt voor Leipzig, dat nog steeds op de vijfde plaats staat. RB Leipzig verloor dinsdagavond van Real Madrid (0-1) in de eerste wedstrijd van de achtste finales van de Champions League.

Tijdens de wedstrijd tussen Leipzig en Mönchengladbach overleed een fan op de tribune nadat reanimatiepogingen mislukten.

Doelpunt Memphis Depay

Atlético de Madrid versloeg Las Palmas gemakkelijk in La Liga. Thuis zegevierde de ploeg van coach Diego Simeone met 5-0. Memphis Depay betrad ruim een ​​uur het veld en scoorde het vijfde doelpunt van de slotfase.

Dankzij twee doelpunten van Marcos Llorente stond Atlético halverwege de wedstrijd al comfortabel op voorsprong. In de tweede helft scoorde Ángel Correa twee doelpunten (één strafschop). In Las Palmas kwam Daley Sinkgraven in de 74e minuut in het veld, hij zag hoe zijn landgenoot Depay in de 87e minuut de 5-0 maakte op aangeven van Rodrigo Riquelme, een andere invaller.

Robert Lewandowski belangrijk voor FC Barcelona

Robert Lewandowski hielp FC Barcelona aan een zwaarbevochten uitzege tegen Celta de Vigo: 1-2. De Poolse spits maakte beide doelpunten voor de nummer drie in La Liga in Galicië.

Lewandowski zette Barcelona in de slotfase van de eerste helft voor het eerst op voorsprong. Iago Aspas maakte in de 47e minuut gelijk voor de gastheren. Lewandowski leek in de 96e minuut een penalty te missen, maar hij mocht de penalty opnieuw nemen omdat doelman Vicente Guaita te vroeg van de doellijn was gestapt. Lewandowski scoorde in tweede instantie en bezorgde Barcelona de overwinning.

Frenkie de Jong speelde de hele wedstrijd voor Barcelona, ​​dat afgelopen zondag voor eigen publiek gelijk speelde tegen Granada (3-3). Barcelona blijft nummer drie in La Liga, met drie punten voorsprong op Atlético de Madrid. Het als tweede geplaatste Girona heeft twee punten meer dan Barcelona, ​​maar speelt maandagavond de uitwedstrijd tegen Athletic Bilbao.

Koopmeiners en Bakker scoren voor Atalanta

Atalanta versloeg Sassuolo zaterdagavond met 3-0 in het Stadio Atleti Azzurri d’Italia in Bergamo. De ploeg van ervaren coach Gian Piero Gasperini kwam in de 22e minuut op voorsprong dankzij de Kroatische middenvelder Mario Pasalic. Kort voor rust kreeg Sassuolo de mogelijkheid om er 1-1 van te maken, maar Atalanta-doelman Marco Carnesecchi redde de strafschop van Andrea Pinamonti.

Na een goede aanval via Aleksei Miranchuk en verdediger Emil Holm scoorde Teun Koopmeiners in de 58e minuut de 2-0. Het was zijn negende doelpunt in 28 wedstrijden voor Atalanta dit seizoen voor de 25-jarige linksvoeter uit Castricum, die hij speelde opnieuw in de verdediging van de linksbenige aanvallers Miranchuk en Charles De Ketelaere.

Een kwartier voor tijd maakte Mitchel Bakker er 3-0 van. De 23-jarige linksback uit Purmerend stond nog geen minuut op het veld. Bakker kwam afgelopen zomer voor 9,5 miljoen euro over van Bayer Leverkusen, maar speelde tot nu toe slechts 345 minuten in dertien optredens. Vanavond scoorde hij zijn eerste doelpunt voor Atalanta, waar Marten de Roon (normaal aanvoerder) en Hans Hateboer, hersteld van een kruisbandblessure, op de bank bleven.

Atalanta staat nu vierde in de Serie A, drie punten boven Bologna, dat zondag (12.30 uur) op bezoek gaat bij Lazio. Atalanta speelt op zondag 25 februari de uitwedstrijd tegen de nummer drie AC Milan en drie dagen later in San Siro tegen koploper Inter.

Cyril Ngonge helpt Napoli scoren

Napoli heeft een nieuwe nederlaag in de Serie A ternauwernood weten te voorkomen. De Belgische invaller Cyril Ngonge speelde in de thuiswedstrijd tegen Genoa in de laatste minuut van de normale speeltijd met 1-1 gelijk. Ngonge speelde eerder voor onder meer Jong PSV, RKC Waalwijk en FC Groningen.

De huidige kampioen Napoli zal dit jaar niet meedoen aan de strijd om de topposities. De ploeg van coach Walter Mazzarri staat na 24 wedstrijden op de negende plaats met slechts 36 punten. Koploper Internazionale heeft 63 punten. Voor Genoa, de huidige nummer twaalf, kwam voormalig Nederlands international Kevin Strootman in de extra tijd in het veld.

Noslin scoort en speelt gelijk tegen Juventus

Tijjani Noslin hielp Hellas Verona aan een punt tegen Juventus. De 24-jarige Amsterdamse aanvaller, die vorige maand overkwam van Fortuna Sittard, zette zijn nieuwe club in de 52e minuut zelfs op voorsprong, maar drie minuten later was de stand 2-2. Dat is alles.

Michael Folorunsho opende in de elfde minuut de score. Hij gaf de assist aan Noslin. In het midden zette Dusan Vlahovic een penalty om voor de bezoekers uit Turijn. Adrien Rabiot maakte er 2-2 van. Noslin werd na ruim een ​​uur gewisseld. Onder meer Elayis Tavsan, oud-speler van NEC, bleef op de Hellas-bank.

Juventus heeft 54 ​​punten na 25 wedstrijden in de Serie A en staat tweede. Koploper Inter, dat vrijdagavond met 4-0 won bij als laatste geplaatste Salernitana, heeft negen punten meer en heeft één wedstrijd minder gespeeld. AC Milan heeft ook minder verliespunten dan Juventus: 52 uit 24. Hellas Verona staat onderaan het klassement, met twintig punten na 25 wedstrijden.

Premier League (Engeland)

LaLiga (Spanje)

Serie A (Italië)

Liga 1 (Frankrijk)

Paris Saint-Germain is weer iets dichter bij de Franse landstitel gekomen, wat de tiende in twaalf seizoenen wordt. De ploeg van coach Luis Enrique won de uitwedstrijd tegen FC Nantes met 0-2.

Lucas Hernández opende na een uur spelen de score in het Stade de la Beaujoire. Kylian Mbappé zette in de 78e minuut een penalty om, de aanvaller begon na een hectische week op de reservebank. Volgens verschillende media gaat Mbappé zijn contract niet verlengen en lijkt hij op weg naar Real Madrid.

Paris Saint-Germain heeft na 22 speelrondes een voorsprong van veertien punten op de nummer twee OGC Nice, die vrijdag met 1-0 verloor van Olympique Lyon.

Jupiler Pro League (België)

Royal Antwerp FC leed in het eigen Bosuilstadion een zware nederlaag tegen KV Mechelen. De ploeg van coach Mark van Bommel, vierde in het klassement, verloor met 0-1 van KV Mechelen.

Antwerp-speler Toby Alderweireld werd de dwaas van de avond. Bij de stand 0-0 schoot hij een strafschop naast nadat hij tijdens de kwalificatiefase uitgleed. In de tweede helft zette Kerim Mrabti KV Mechelen na een snelle ontsnapping op voorsprong.

Vincent Janssen, Jurgen Ekkelenkamp en Owen Wijndal stonden in de Antwerpse basiself. Ekkelenkamp werd in de 72e minuut gewisseld.Aanvaller Gyrano Kerk ging door naar de finale, maar kon de Bekerwinnaars van vorig seizoen niet aan punten helpen. De zes beste clubs kwalificeerden zich voor de play-offs om het kampioenschap, waarbij Antwerp vorig seizoen voor het eerst in 66 jaar op spectaculaire wijze Belgisch kampioen werd.