Drie zaalkampioenen hockeyteams uit Eemsmond – Eemskrant.nl

Delfzijl – Na het hockeyteam MO12-1 werden ook de teams MO14-1 en MO16-1 van de Eemsmond Hockey Club zaalkampioen. De jonge gemengde jongens- en meisjesteams uit de Eemsdelta zijn er trots op dat ze de grote clubs uit onder meer Haren en Groningen hebben weten te verslaan.

Na een goede reeks veldwedstrijden en tweedeklassekampioenen had MO14 het moeilijk
de start van de indoorcompetitie. Tijdens de eerste ronde was er een gelijkspel.
Hij speelde en verloor één keer. Met specifieke training en tactiekveranderingen kan de
veel sterkere spelers in de kamer. Maar door het eerdere puntenverlies was het pas in de finale
De wedstrijd beslist wie kampioen wordt. In een directe wedstrijd tegen Hockey Club Groningen
Haren, die ook kampioen kon worden, wist het kampioenschap over te nemen van Eemsmond.

Het MO16-team werd uitgeroepen tot ongeslagen indoorkampioen van de 4e categorie. Er waren 12 wedstrijden tegen 6
de tegenstanders speelden. Met een totaal van 36 punten en een doelsaldo van +72 kwam de ploeg op de eerste plaats