RB Leipzig distantieert zich van Dortmund in de strijd om een ​​ticket voor de CL | RTL Nieuws

Jadon Sancho zette Borussia Dortmund in de twintigste minuut op voorsprong met een afstandsschot in de verre hoek. Drie minuten later was het weer gelijk. Loïs Openda profiteerde van een pass van Xavi Simons van dichtbij. Voor de Belg, voormalig Vitesse-spits, was het al zijn 24e doelpunt van het seizoen. Kort daarna schoot Simons zelf op de paal. Kort voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Een schot van Xaver Schlager werd gered door doelman Gregor Kobel, maar Benjamin Sesko scoorde uit de rebound alsnog: 2-1.

De eerste aanval van Leipzig na rust leverde opnieuw een doelpunt op. Simons gaf de pass aan Openda wiens voorzet door Mohamed Simakan in een doelpunt werd omgezet. Invaller Christoph Baumgartner maakte er 4-1 van. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft Leipzig 5 punten voorsprong op nummer 5 Dortmund.