AZ staat voorzichtig op en draait een achterstand om in een overwinning op Fortuna Sittard

ALKMAAR/SITTARD – Even leek het erop dat AZ zou doorgaan op de ingeslagen weg van de afgelopen maanden: een duidelijke dominantie van het veld en dan verder dalen. Ook gisteren, op bezoek bij Fortuna Sittard, waren het de Alkmaarders die vanaf het eerste fluitsignaal domineerden. Het waren echter de Limburgers die in de 18e eeuwMijn Binnen een minuut kwamen ze op voorsprong via Iñigo Córdoba.

Bijna 2/3Mijn De ploeg van Danny Buijs wist tijdens de wedstrijd de voorsprong vast te houden, ondanks enkele niet te missen kansen van AZ, waaronder een bijzonder fraaie goal van Vangelis Pavlidis, die werd afgekeurd wegens buitenspel.

Eindelijk was het in ’63.Mijn minuut dezelfde Pavlidis die de 1-1 scoorde nadat de doelman van Fortuna Sittard de bal uit een hoekschop verloor. Het was voor de Griekse spits al het 21e doelpunt van het seizoen.

Op basis van de krachtsverhoudingen ter plaatse kunnen we spreken van gerechtigheid die eindelijk de jaren negentig bereikt.Mijn Eén minuut na de wedstrijd claimde AZ alsnog de overwinning. Een afstandsschot van Sugawara werd van richting veranderd door Lequincio Zeefuik en vervolgens afgemaakt door Dani de Wit.

Dankzij de overwinning blijft AZ op de vierde plaats in de Eredivisie. De voorsprong op Ajax bedraagt ​​nu 4 punten. De Amsterdammers treden vandaag op tegen NEC.