De Champions League komt na de overwinning op Las Palmas | naar Girona RTL Nieuws

Girona heeft FC Barcelona opnieuw voorbijgestreefd in de Spaanse competitie en is gestegen naar de tweede plaats. De ploeg van Nederlands international Daley Blind versloeg Las Palmas met 2-0 op Gran Canaria.

Door de uitoverwinning loopt de verrassingsploeg van dit jaar in Spanje nauwelijks een ticket naar de Champions League mis. De voorsprong op Athletic Bilbao, de enige club die Girona van het felbegeerde ticket af kan houden, bedraagt ​​13 punten.

Real Madrid is met 84 punten koploper van Spanje, Girona heeft 71 punten bereikt en Barcelona staat op 70 punten.

Blind speelde de hele wedstrijd voor Girona, die in de 26e minuut op voorsprong kwam en Artem Dovbyk uit een strafschop hard op doelman Álvaro Valles schoot, maar uit de rebound kon David López alsnog scoren. De 0-2 viel in de tweede helft, opnieuw uit een strafschop. Deze keer was Dovbyk een schot in de roos.

Daley Sinkgraven vertrok in Las Palmas; In de tweede helft werd hij gewisseld.