Na een punt tegen Groningen zal Willem II langer moeten wachten op promotie

Willem II promoveert vrijdagavond nog niet naar de Eredivisie. Thuis speelden ze 1-1 gelijk tegen rivaal FC Groningen. Doodeman leek de Tricolors te helpen op weg naar promotie, maar een gelijkmaker van Schreuders maakte een einde aan de wedstrijd. De Tilburgers hebben echter nog promotie in handen, met nog twee wedstrijden te gaan.

Er was vooraf veel druk in de wedstrijd tussen de nummers 1 en 3 in het klassement. Een overwinning zou Willem II helpen de Eredivisie te bereiken. Een nederlaag zou aan het eind van het seizoen kunnen leiden tot een apocalyptisch scenario waarin de Tilburgers promotie zouden kunnen verliezen.

Dat was ook terug te zien op het veld. Het was een zeer slechte wedstrijd in het Koning Willem II-stadion in Tilburg. Beide teams waren bang om te verliezen en promotie te riskeren.

Onder leiding van Willem II
FC Groningen had het grootste deel van de wedstrijd. Willem II koos ervoor zich terug te trekken op zijn eigen helft. Dit kon de bezoekers echter niet geheel van kansen ontdoen. Maar doelman Joshua Smits stond in de weg.

Willem II kwam zeer sporadisch in actie, maar het waren de Tilburgers die in de 55e minuut op voorsprong kwamen. Nick Doodeman loste een verwoestend schot in de korte hoek en zette het stadion in brand.

Risicovrij
Van leiderschap kon niet lang worden genoten. Zes minuten later werd hij aan de andere kant bereikt. Jorg Schreuders kwam in het veld en scoorde de gelijkmaker voor FC Groningen.

De vraag was toen welk team echt grote risico’s durfde te nemen. Zowel Willem II als FC Groningen bleven in de promotierace bij een gelijkspel immers op deze positie.

Hierdoor ontstonden er het laatste half uur geen grote kansen en stond de eindstand op 1-1. Het promotiefeest van Willem II wordt daarom nog even uitgesteld. Het goede nieuws is dat de Tricolores de promotie in eigen hand houden. Volgende week hebben we de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht en dan heeft Willem II nog maar één punt nodig.

Opmerkingen
Na afloop baalde Freek Heerkens ervan dat Willem II niet thuis finishte. “Na de 1-0 had ik niet het gevoel dat we die gingen verliezen. Gelukkig staan ​​we er nog goed voor. Maar we stonden al op matchpoint. Dan wil je het afmaken. We zijn nog een stap verwijderd .” dichter bij promotie.”

Aanvaller Jerdy Hilterman maakt zich ook geen zorgen. “In mijn ogen is FC Groningen de beste ploeg uit de competitie. Dit was het maximaal haalbare en daarom moeten we het volgende week afmaken. Ik denk dat alles goed komt, maar we moeten het nog doen.”

KUNT U DIT OOK INTERESSANT VINDEN:

Deze voetbalvrienden zijn naar de wedstrijd geweest, maar ze zitten in verschillende clubs.