Cambuur geeft de leiding uit handen in een optreden tegen FC Dordrecht

Marsman had zelf het doelpunt kunnen maken, maar Plogmann had een antwoord op zijn schot. En terwijl Cambuur de kans op 4-1 miste, scoorde Dordrecht uit een tegenaanval 3-2. De bal bleef in het gebied steken en uiteindelijk was het ‘T Zand die Cambuur-doelman Yanick van Osch versloeg.

De voorsprong verdween

‘t Zand kwam even later weer dichtbij met een prachtig schot vanaf de rand van het gebied. Nu kon Van Osch de bal over de lat slaan.

Dordrecht startte en ging op zoek naar de gelijkmaker. In de 69e minuut werd het bijna een doelpunt: Kluivert probeerde het met een artistieke achterhak vanuit de lucht, maar de bal verdween net boven het doel van Cambuur.

Maar de 3-3 viel tien minuten voor tijd. Invaller Adrian Segecic kreeg veel ruimte in de zestienmeter en benutte die optimaal.

In de finale scoorde Van der Meer het winnende doelpunt, maar zijn schot werd geblokt door de Dordtse verdediging. Ook de bezoekers kregen kansen, maar de bal ging er niet meer in.

Cambuur boekt niet veel vooruitgang met de loting. Het gat in de play-offkwalificatie bedraagt ​​nu vier punten en zal dit weekend na de wedstrijden van de rivalen mogelijk nog groter worden, met nog maar twee wedstrijden te spelen.