De Graafschap versloeg met gemak MVV Maastricht

De Graafschap had voor rust veel balbezit, maar teamcoach Jan Vreman creëerde geen grote kansen. Daarvoor was het tempo te laag. Het veldspel in de nieuwe formatie (4-4-2, sinds vorige week, red.) leek goed verzorgd en dat werd beloond met de voorsprong op een half uur. Terwijl Maas Willemsen en Basar Önal al een kans kregen met een afstandsschot, zorgde een lange voorzet van Önal ervoor dat Jeffry Fortes in de 34e minuut vrij kon koppen. De aanvoerder maakte geen fout en kopte de score 1-0 tegen de touwen.

Na de thee was de wedstrijd niet anders, al kreeg MVV dankzij spits Livramento al na tien minuten de mogelijkheid om gelijk te trekken. Hij stond tegenover doelman Thijs Jansen en scoorde ook, maar deed dat in buitenspelpositie. De Graafschap maakte er al snel 2-0 van, nadat invaller Anis Yadir bij bijna zijn eerste balcontact achter MVV-doelman Matthys kopte. Vijf minuten later scoorde Tristan van Gilst met een krachtig afstandsschot het derde doelpunt van Doetinchem.

In de resterende twintig minuten gebeurde er weinig: in MVV werd voormalig grootboer Bryan Smeets met applaus begroet als invaller en in De Graafschap maakte Othniël Raterink (de broer van Ellie, red.) zijn debuut. De Graafschap speelt nog twee wedstrijden, tegen Jong FC Utrecht (thuis) en FC Emmen (uit), en begint dan aan de play-offs. Zoals de zaken er nu voor staan ​​is ADO Den Haag de tegenstander in de eerste ronde.