De Tigers herwinnen de eerste plaats – De Brug

De onverwachte nederlaag van de Nijmeegse Duivels met 5-4 in Heerenveen was een groot voordeel voor de Tigers, die Gijs HEPRO versloegen. Groningen had genoeg om weer koploper te worden. Net als bij de thuiswedstrijd van afgelopen december duurde het lang voordat de Amsterdamse machine ging werken.

Beide ploegen spelen in de eerste helft matig. De Tigers missen kansen en schieten meerdere keren op het verdedigingsmechanisme van de Groningse doelman. Tot aan de rust blijven beide kanten van de score op nul staan, maar de thuisploeg en de gastploeg worden belast met twee kleine overtredingen per team. Halverwege de tweede helft maakt Nijs Hille de weg vrij naar het doel tijdens een powerplay voor Alberts Kirsons, die de HEPRO-doelman met 0-1 verslaat. Met een individuele actie maakte een Groninger een kleine tien minuten later de stand gelijk, 1-1.

Na grondwerk van Michael Mackie Kwist en Stef Overweg pakt Samu Poutanen aan het begin van de derde periode het tweede punt voor Amsterdam, 1-2. Als de laatste vijf minuten zijn ingegaan, profiteert Jake White van de assist van Lance van Duin, 1-3. De Tigers betalen de tegenaanval van Groningen met een punt, 2-3. Met nog minder dan vier minuten te gaan besluit Gijs de doelman te vervangen door een speler. Door een strafschop speelt Amsterdam even later met vier tegen zes man. Samu Poutanen kopt naar het doelgebied in de aanvalszone, waar Lance van Duin bij afwezigheid van de Groningse doelman vrij spel heeft, 2-4. Na de return van de vijfde Tiger geven Alexander Karol en Stef Overweg een voorzet op Alberts Kirsons, die de middag met 2-5 afsluit.

Amsterdam herwint de eerste plaats die Nijmegen twee weken lang bezet hield. Ervan uitgaande dat de Tigers volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen tegen nummer nummer Geleen winnen, wordt de ploeg uiteindelijk winnaar van de reguliere competitie en komt het kampioenschap na een moeilijke periode weer een stapje dichterbij.