VKW overwint de degradatiezone, WKE’16 kan de koploper niet aan

VOETBAL – Met negen punten uit de laatste vier wedstrijden zit VKW duidelijk in de lift. De club uit Westerbork, die met twee overwinningen sterk uit de winterstop kwam, verloor een week geleden van DZOH, maar won gisteravond op Velocitas 1897: 1-2.

De formatie van trainer Bernd van Bolhuis (volgend seizoen voor de tweede keer GOMOS-coach in Norg) kwam in Groningen nog op achterstand door een doelpunt van Thomas Bats, maar kwam na rust weer op orde. Anjo Willems (met zijn zevende doelpunt van het seizoen) en Jonas Nijland (voor hem was het zijn vierde) verlieten de VKW als winnaars het veld.

Door de overwinning staan ​​de blauwwitten voor het eerst sinds lange tijd boven de degradatiezone, op de achtste plaats, waarbij VKW in 14 wedstrijden 18 punten bijtelling heeft. SVBO, WKE’16, GRC Groningen, GVAV-Rapiditas en Hoogezand staan ​​onder de streep in de 1e J-divisie, waaruit twee ploegen direct degraderen.

WKE’16 staat met 14 op 14 in promotie/degradatiepositie. Tegen koploper Oranje Nassau verloor de ploeg van coach Björn Zwikker met 3-0. Bij rust was de stand al bereikt door doelpunten van Rick Wiersma, Ezra Schrijver en Peter van Son.

Voor Oranje Nassau betekende de overwinning op WKE’16 niet alleen goede punten in de titelstrijd, maar bezorgde Groningen ook de eerste periodetitelzege.