FC Twente maakt geen fout en verslaat Almere City

Enschede – FC Twente maakte anderhalve week voor de belangrijke wedstrijd tegen AZ geen fout tegen Almere City. De Eredivisie nummer 3 was in het eigen stadion met een stand van 3-1 te sterk voor de ploeg van vertrekkend coach Alex Pastoor.

Twente heeft met nog drie wedstrijden te gaan 63 punten, 8 meer dan AZ. De nummer 4 van de ranglijst speelt zondag een uitwedstrijd tegen NEC. Volgende week ontmoeten Twente en AZ elkaar in Alkmaar. De derde plaats geeft recht op een ticket voor de voorrondes van de Champions League. De nummer 4 speelt in het hoofdtoernooi van de Europa League.

Twente leek een makkelijke avond te hebben tegen Almere, nadat Mathias Kjølø in de 10e minuut de score opende. Een minuut na het afstandsschot van Sem Steijn scoorde de Noor van verder weg. Het was pas zijn eerste doelpunt in 51 Eredivisie-duels.

Uitblinken

Het doelpunt was echter het enige hoogtepunt van de matige eerste helft. Twente wist zelden door de goed georganiseerde verdediging van Almere te breken, terwijl de aanvallen van de bezoekers vlak bij het strafschopgebied stokten.

Twente zag er na rust beter uit. Steijn schoot een vrije trap net naast het doel en Michal Sadilek dwong Almere-doelman Nordin Bakker tot een knappe redding. Steijn scoorde in de 52e minuut de 2-0. Aanvankelijk werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel, maar uit de beelden bleek dat de ‘assist’ van een Almere-speler was geweest.

Uit het niets kwam Almere in de 73e minuut weer in actie met een prachtig doelpunt van Kornelius Hansen, maar Daan Rots besliste tien minuten later de wedstrijd.