Burgumer dameswaterpolo naar eerste klasse

Algemeen

De dames van de Zwem- en Poloclub Wetterwille werden gekroond tot kampioenen in de 2e categorie arrondissement. Voor de thuiswedstrijd van afgelopen zaterdag was de ploeg van Burgum al zeker van het kampioenschap, maar dat maakte de laatste wedstrijd niet minder spannend.

Hoorns, muziek, volle tribunes en vijf punten voorsprong op de rivaal. Zo begonnen de dames van Wetterwille aan hun laatste wedstrijd van het seizoen. Een wedstrijd die niet meer om het kampioenschap draaide, maar om winnen voor het lokale publiek en feesten achteraf. Het zorgde voor enige spanning tussen de Bergummers, waardoor er in de eerste helft voldoende kansen waren, maar de bal niet in het doel kon komen. De stand werd 0-1 dankzij een strafschop van de tegenstander.

In de tweede helft kwam het spel in een stroomversnelling. Tineke van der Veer scoorde het eerste doelpunt voor Wetterwille, al snel gevolgd door nog twee doelpunten voor de dames van De Walvisch. De stand is 1-3. Het zal niet gebeuren dat we nu gaan verliezen, dachten de waterpolospelers. Het hele seizoen versloeg de ploeg met gemak rivalen uit Emmen, Coevorden of Hoogezand, maar tegen de dames uit Groningen was het lastiger. Een 6-2 overwinning en een 6-6 gelijkspel.

De dames Wetterwille zijn echter volhardend en geven nooit op. Door meer te zwemmen en het spel dynamischer te maken, ontstonden er meer kansen. Met dat akkoord werd de tweede helft van de wedstrijd gespeeld. De nieuwe benoeming maakte het verschil. Het team creëerde nog een kans voor Tineke van der Veer om te schieten en dit keer met succes.

De wedstrijd eindigde in een gelijkspel (3-3), waardoor de dames van Wetterwille met opgeheven hoofd de poule konden verlaten. Volgend jaar wacht hen een nieuwe uitdaging in het eerste divisiedistrict met moeilijkere rivalen, maar dichter bij huis.