Het springlevende KVO belast Lommel met een promotionele kater

Economisch zit KV Oostende nog steeds in grote problemen, maar sportief wordt het helemaal opgelost. Vandaag won de kustploeg op het veld van Lommel, dat meteen zeer slecht presteert in de strijd om één van de twee rechtstreekse promotietickets.

Plotseling was Lommel na een mooie reeks weer in de race voor promotie naar de Challenger Pro League. De Limburgers stonden vandaag tegenover het verzwakte KV Oostende. De kustploeg mocht hopen op een sportieve rentree na een overwinning op het veld van Francs Borains, maar extrasportief was het nog wachten op witte rook.

KVO pakt de macht in Limburg

De kustploeg kende vanmiddag een prima start, na tien minuten spelen vond Hartwig Berte en scoorde de 0-1 voor De Busser. Lommel reageerde vervolgens met een kopbal van Schoofs, doelman Bossin ving de bal vlak voor of achter de lijn, maar de thuisploeg verzuimde de gelijkmaker te maken. Nadien waren het vooral de bezoekers die af en toe sterk in de tegenaanval gingen, midden in de wedstrijd leek Lommel het in de strijd om promotie zeer slecht te doen.

Lommel bijt op zijn tanden tegen een strijdlustige kustploeg

Ook na de pauze bleef Lommel op zijn tanden knarsen tegen het stugge KV Oostende. Via Pérez en Berte waren de bezoekers nog enkele keren dreigend, maar een potentieel beslissende tweede goal bleef nog uit. Met nog tien minuten te gaan deed zich ineens een grote kans voor voor de Limburgers: Juho slaagde er uiteindelijk niet in om Bossin te overwinnen. In een spannende finale hielden de bezoekers zich goed staande en leken aan het einde te ontsnappen.