Jansen spaart punt voor Graafschap, Osundina scoort voor…

Niet alle huurlingen kwamen dit weekend in actie, maar meerdere Feyenoord-spelers waren belangrijk voor hun huurclub. Zo viel Thijs Jansen op in het doel van De Graafschap en won Dordrecht opnieuw, waarin Feyenoorders belangrijk was. Hoe het alle huurspelers van Feyenoord dit weekend is vergaan, lees je hier!

Thijs Jansen: Roda JC Kerkrade – De Graafschap (1-1)
Voor het eerst dit seizoen viel doelman Jansen niet op bij De Graafschap. Tegen titelkandidaat Roda JC Kerkrade, die op de tweede plaats staat, was hij met tal van belangrijke reddingen van groot belang voor zijn ploeg. Roda kwam snel op voorsprong en De Graafschap maakte in de 85e minuut gelijk. In de 92e minuut kreeg Roda een enorme kans om de 2-1 te maken, maar Jansen reageerde uitstekend en voorkwam dat zijn ploeg zonder resultaat naar huis moest.

Antef Tsoungui, Ilias Sebaoui, Shiloh ‘t Zand en Korede Osundina: FC Dordrecht – TOP Oss (3-1)
Het seizoen was al zeer succesvol voor FC Dordrecht en vrijdag werd er opnieuw gewonnen. Met Sebaoui en ‘t Zand in de basis, Osundina op de bank en de geblesseerde Tsoungui toekijkend vanaf de tribune, werd TOP Oss harder dan nodig met 3-1 verslagen. In het eerste uur was dat zo Dordt heer en meester en kwam gemakkelijk op voorsprong, dankzij een prachtige assist van Shiloh ‘t Zand. Oss kwam terug, maar in blessuretijd maakte de Feyenoord-huurling Osundina, die een half uur mee mocht doen, het duel af. Uit de rebound wist hij de 3-1 stand te redden.

Marcus Pedersen: Sassuolo – Lecce (0-3)
De Noorse rechtsback is nog herstellende van een blessure, maar zijn club verloor op eigen veld pijnlijk van Lecce. De nederlaag maakt de verplichte koopoptie van Sassuolo verder weg; die mogelijkheid geldt alleen als ze in de Serie A blijven. Hoewel het verschil met nummer 17 Udinese slechts twee punten bedraagt, ziet het er niet goed uit voor Sassuolo.

Neraysho Kasanwirjo: Sturm Graz – Rapid Wenen (1-0)
Een nogal verwachte nederlaag van Rapid Vienna in de kampioensgroep van de Oostenrijkse competitie tegen titelkandidaat Sturm Graz, waar de huurling Kasanwirjo de hele wedstrijd centraal in de verdediging stond. Toch was het jammer voor Kasanwirjo en consorten, want Sturm maakte pas in het laatste kwartier de winnende treffer. Rapid vecht nog voor een Europese plek, maar tegen LASK Linz moeten ze twee punten sparen.

Tidjany Touré: Moreirense – Gil Vicente (0-1)
De Fransman moest genoegen nemen met een plek op de bank bij Gil Vicente en zag zijn ploeg vlak voor rust met 0-1 gelijkspelen tegen nummer twee Moreirense. Na 74 minuten kon de Feyenoord-huurling binnenkomen. Hij en zijn team behielden de leiding, waardoor Gil Vicente na vier nederlagen opnieuw een belangrijke overwinning kon boeken. De ploeg heeft nu drie punten voorsprong op de degradatiezone.

Ezequiel Bullaude: River Plate – Boca Juniors (2-3)
Het mooiste affiche van Zuid-Amerika stond wederom op het programma: de Superclásico tussen twee rivalen met een rijke historie. Ezequiel Bullaude keek vanaf de zijlijn toe terwijl zijn team de spectaculaire wedstrijd won; Hij speelde geen minuut in Boca.

Huurlingen Patrik Wålemark (sc Heerenveen), Mimeirhel Benita en Lennard Hartjes (beiden Excelsior) kwamen vanwege de bekerfinale niet in actie.