Milheezer Boys en ELI delen de punten

Sport Sport

Lieshout – Na een spannende en soms emotionele wedstrijd verdeelden Milheezer Boys en ELI de punten. Na een vroege 2-0-voorsprong voor de thuisclub kwam de stand uiteindelijk op 2-2.

Milheezer Boys begon sterk en kwam in de 1e minuut al bijna op voorsprong door een lage pass van Van Ansem. Dezelfde speler zag de bal gered worden door doelman Erik Swinkels bij zijn tweede grote scoringskans. Direct daarna dreigde ELI voor de eerste keer. Het schot van Youri Arts ging naast. De dominantie van de plaatselijke club werd in de vijftiende minuut beloond met de 1-0-voorsprong. Met een prachtig schot in het centrum liet Louwers doelman Swinkels kansloos. Kort daarna moest Thijs van der Aa geblesseerd het veld verlaten na een onbestrafte overtreding. De Milheezer Boys profiteerden onmiddellijk van de resulterende numerieke meerderheid. Louwers scoorde 2-0. Vanaf dat moment nam de wedstrijd een wending en namen blauw-wit het initiatief. Dat leidde in de 27e minuut tot de gelijkmaker. Het was Ruben van Hoof, die op aangeven van Niels den Bol de 2-1 scoorde. Tien minuten later kwam ELI op gelijke hoogte. Een inzet van Niels den Bol op aangeven van Jeremy Raaijmakers werd op de doellijn omgezet. Het was Ruben van Hoof die uit de rebound zijn tweede doelpunt scoorde, 2-2. Het beste spel van ELI had in de 43e minuut tot de voorsprong moeten leiden. Jaccy van den Enden benaderde de doelman alleen, gaf de bal door, maar de bal werd knap op de doellijn gered.

Na de pauze bleven beide werkende ploegen met de nodige inzet redelijk in evenwicht. In de 65e minuut scoorde de thuisploeg bijna, maar Broeks schoot van dichtbij hoog over. Aan de andere kant schoot Jaccy van den Enden met haar afstandsschot bijna raak. In de hectische slotfase bleef ELI aandringen, want als ze zouden winnen zouden ze vrijwel zeker in de promotieplay-off terechtkomen. In de 90e minuut kreeg Youri Arts zijn tweede gele kaart, eveneens zeer twijfelachtig. Direct daarna eisten de 10 blauwwitten tevergeefs een strafschop. Kort daarna miste Milos Milosevic, oog in oog met de doelman, de kans om de overwinning te pakken.

Na een pauze van 2 weken speelt ELI op zondag 12 mei tegen kampioen Lierop. De laatste wedstrijd van dit seizoen is op 20 mei. De rivaal is Bavos, die nog punten moet scoren om te voorkomen dat hij degradatieduels hoeft te spelen.