FC Groningen komt na 3-0 overwinning dichter bij directe promotie

Wetende dat Willem II in Maastricht ternauwernood een punt had weten te pakken tegen MVV en dat Roda JC een dag eerder het 1-1 gelijkspel op eigen veld niet kon overwinnen, speelde FC een spetterende eerste helft tegen Cambuur. Uitgedrukt met twee successen.

Marvin Peersman opende na ruim twintig minuten de score met een kopbal uit een hoekschop. Tien minuten later overtuigde Thom van Bergen door een individuele actie af te ronden. Het is al zijn achtste doelpunt van het seizoen. De tweede helft was iets minder. Het tempo lag iets lager waardoor de gasten organisatorisch beter georganiseerd waren.

Twintig minuten voor tijd werd doelman Hidde Jurjus van het veld gestuurd. De doelman kwam uit zijn doel en raakte Milan Smit heel licht aan. Scheidsrechter Blank toonde na veel aarzeling de rode kaart. Grote overdrijving, maar de realiteit was er. FC Groningen doet een beroep om Jurjus vrijdag onder de lat te hebben in de hoofdwedstrijd tegen de koploper. In de slotfase scoorde Romano Postema zijn achttiende doelpunt.

FC Groningen speelt nog uit tegen Willem II en Telstar en speelt vrijdagmiddag 10 mei thuis tegen Roda JC. Drie keer winnen betekent sowieso directe promotie, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan in wedstrijden tegen de nummers één en twee. Roda gaat ook op bezoek bij Jong Ajax en speelt thuis tegen SC Cambuur. Willem II speelt nog uit tegen FC Dordrecht en sluit af met een thuiswedstrijd tegen Telstar.

De Keuken Kampioen Divisie bereikt een fantastische uitkomst waarin Groningen, Willem II en Roda JC het in handen hebben. Maar dat kaartje kunnen de drie niet bemachtigen, gezien de onderlinge ontmoetingen die nog moeten komen. Wie het ook is, kan het vertellen.